• Nie minęło zbyt wiele czasu od rozpoczęcia działalności AKSO, a po całej Otchłani rozniosła się wieść o tajemniczej mgle, w której znikają statki. Czytaj więcej...
  • Wstrząsy naruszyły spokój Morza Łez!
    Odczuwalne są na całym jego obszarze, a także na Herbacianych Łąkach i w Malinowym Lesie.
  • Karciana Szajka została przejęta. Nowa władza obiecuje wielkie zmiany i całkowitą reorganizację ugrupowania. Pilnie poszukiwani są nowi członkowie. Czytaj więcej...
  • Spectrofobia pilnie potrzebuje rąk do pracy! Możecie nam pomóc zgłaszając się na Mistrzów Gry oraz Moderatorów.
Trwające:
  • Skarb Pompei
  • Zmrożone Serce

Zapisy:
  • Chwilowo brak

Zawieszone:
  • Brak
  • Drodzy użytkownicy, oficjalnie przenieśliśmy się na nowy serwer!

SPECTROFOBIA.FORUMPOLISH.COM

Zapraszamy do zapoznania się z Uśrednionym Przelicznikiem Waluty. Mamy nadzieję, że przybliży on nieco realia Krainy Luster i Szkarłatnej Otchłani.

Zimowa Liga Wyzwań Fabularnych nadeszła. Ponownie zapraszamy też na Wieści z Trzech Światów - kanoniczne zdarzenia z okolic Lustra i Glasville. Strzeżcie się mrocznych kopuł Czarnodnia i nieznanego wirusa!

W Kompendium pojawił się chronologiczny zapis przebiegu I wojny pomiędzy Ludźmi i KL. Zainteresowanych zapraszamy do lektury.

Drodzy Gracze, uważajcie z nadawaniem swoim postaciom chorób psychicznych, takich jak schizofrenia czy rozdwojenie jaźni (i wiele innych). Pamiętajcie, że nie są one tylko ładnym dodatkiem ubarwiającym postać, a sporym obciążeniem i MG może wykorzystać je przeciwko Wam na fabule. Radzimy więc dwa razy się zastanowić, zanim zdecydujecie się na takie posunięcie.

Pilnie poszukujemy Moderatorów i Mistrzów Gry. Jeżeli ktoś rozważa zgłoszenie się, niech czym prędzej napisze w odpowiednim temacie (linki podane w polu Warte uwagi).

Drodzy użytkownicy z multikontami!
    Administracja prosi, by wszystkie postaci odwiedzać systematycznie. Jeżeli nie jest się w stanie pisać wszystkimi na fabule, to chociaż raz na parę dni posta w Hyde Park
    .
    Marionetki – otwarte
    Kapelusznicy – otwarte
    Cienie – otwarte
    Upiorna Arystokracja – otwarte
    Lunatycy – otwarte
    Ludzie – otwarte
    Opętańcy – otwarte
    Marionetkarze – otwarte
    Dachowcy – otwarte
    Cyrkowcy – otwarte
    Baśniopisarze – otwarte
    Szklani Ludzie – otwarte
    Strachy – otwarte
    Senne Zjawy – otwarte
    Postaci Specjalne – otwarte

Ponieważ cierpimy na deficyt Ludzi, każda postać tej rasy otrzyma na start magiczny przedmiot. Jaki to będzie upominek, zależy od jakości Karty Postaci.

» Archiwum X » Karty Postaci » we are the one, we are the love
    Poprzedni temat :: Następny temat
    Autor Wiadomość
    Jacque
    [Usunięty]

Wzrost / waga: /
    Wysłany: 6 Styczeń 2016, 21:56   we are the one, we are the love

Imię: Jacque

Nazwisko: Ferenczy

Pseudonim: Fer

Rasa: Opętaniec

Ranga: Żelazna Melodia

Miejsce zamieszkania: Kraina Luster

Moce:
    Tancerz wichrów - Jacque, wykorzystuje swoje umiejętności taneczne do walki. Będąc w Krainie Luster, uzyskał zdolność która w czasie tańca pozwala mu na wystrzelenie ze swoich kończyn czegoś na kształt powietrznych pocisków. W czasie jednego użycia może wystrzelić maks. 4 pociski, wielkości dłoni, o kształcie przypominającym parasol. Mogą one lecieć po prostym, jak i zakrzywionym torze, z prędkością dorównującą pociskom wystrzelonym z kuszy. Wystarczy by Jacque wykonał jakikolwiek obrót, w czasie tańca, a pocisk odpowiednio zakręci w czasie lotu. Te pociski które lecą po krzywej jedynie ogłuszają cel, natomiast te lecące po prostej, mogą być zabójcze. Pociski może wystrzelić w czasie trzech postów, później musi odpocząć przez 4 posty.

Strażnik cieni - druga moc pozwala mu, na stworzenie tarczy z cieni, mającą kształt dużego puklerza, którą może osłonić siebie lub innych. Wytrzymuje ona 3 ciosy fizyczne i 1 magiczny. Jacque może przemieścić ją w zależności od potrzeby. Tarcza utrzymuje się 3 posty, chyba że zostanie zniszczona. Nie zależnie od tego odpoczynek trwa trzy posty.

Moc rangowa: przemiana skrzydeł w broń białą lub palną (jedną na raz; działa 5 postów, potem 2 posty przerwy)

Umiejętności:

Świetny Tancerz - Mimo utraty wspomnień, chłopak wciąż pamięta jak tańczy się hip - hop, breakdance, jumpstyle i kilka innych tańców.

Zręczność - Ćwiczenie czyni mistrza. Jacque jest wysportowany i zwinny przez co jego ruchy są bardzo gibkie i płynne.

Magik - Nie, nie skacze z wysokości i nie nie posiada innych magicznych zdolności. To zwykły iluzjonista. Uwielbia magiczne sztuczki, zwłaszcza z wykorzystaniem kart, kości i monet.

Charakter:

Po spotkaniu z Kazamem, Jacque stracił zdolność do okazywania emocji. Co prawda potrafi czuć wewnętrznie, jednak nigdy tego nie okaże, dlatego na pierwszy rzut oka może wydawać się zimny i oschły. W rzeczywistości jednak, chłopak jest bardzo miłą osobą choć nieumyślnie zdarza mu się być wrednym, gdy powie coś nieodpowiedniego. Zawsze służy pomocą i poświęca się dla ludzi którzy coś dla niego znaczą. Jest dobrym przykładem altruizmu i ukochanego starszego brata, który zawsze ci pomoże, otrze twoje łzy, postara się pocieszyć i weźmie na lody. Ma w sobie anielską cierpliwość, a w połączeniu z faktem, że nie potrafi się denerwować, pozwala mu to zachować spokój w najbardziej stresujących sytuacjach. Nie myśl jednak że jest osobą uległą. Nie należy może do gadatliwych, ale gdy sytuacja tego wymaga,, zawsze będzie bronił swojego zdania z całą zacietością, przez cały czas patrząc ci w oczy. Obecnie najbardziej marzy o tym, by odzyskać swoje emocje oraz wpomnienia gdyż czuje że dotyczyły czegoś ważnego. Jednak upartość często nie pozwala mu spojrzeć na pewne sprawy z innej perspektywy, gdy uważa że to właśnie on ma rację. Poza tym nie potrafi okazać ani krzty empatii, nawet jeżeli ją czuje. Dodatkowo, traci pewność siebie przy spotkaniu z Kazamami, gdyż podświadomie sie ich boi. Jednak jego największą wadą jest Marie.

Czym... kim, jest Marie? W sumie, już samo to pytanie jest dość trudne bo tak naprawdę nie wiadomo. Pojawiła się gdy Jacque został Opętańcem. Najlogiczniejsza odpowiedz jest taka, że jest drugą osobowością bruneta, którą wytworzył by radzić sobie ze stresem, zaraz po zarażeniu tworząc coś jak by komunikacje z własnym pasożytem, jednak traktuje ją, jako swoją ukochaną, nieświadomy gościa w swoim ciele. Wiadomo o niej zwłaszcza to że zawsze coś mówi, nawet jeśli tylko Jacque może ją usłyszeć. Zresztą jej to nie przeszkadza, kocha go, w końcu jest on jedyną osoba której nie ma ochoty poranić, pokaleczyć, zabić, torturować, a także robić wielu innych w jej mniemaniu fajnych rzeczy. "Dziewczyna" jest psychopatką, która klimaty gore ma w małym palcu.. Dodatkowo, jest kompletnym przeciwieństwem spokojnego chłopaka. Wulkan energii, wiecznie rozgadana, wszędzie jej pełno a w dodatku ten jej słodki głosik. Wyobraźcie sobie 17 letniego, dobrze zbudowanego chłopaka, który w pewnym momencie rozmowy zaczyna mówić do was, jak mała dziewczynka z anime, przeklinając przy tym jak szewc. Jest bardzo agresywna i łatwo traci nad sobą kontrolę a w dodatku niecierpliwa i impulsywna. Dziewczyna która nie potrafi przyjąć do wiadomości, że jest w błędzie. Nienawidzi innych przedstawicielek płci pięknej,, traktując je jak coś co może odebrać jej Jacque'a. Ta parka jest dziwna, jeśli jednak jedno z nich cię polubi, drugie zrobi to samo. Kochankowie w stylu Pięknej i bestii chociaż w tym wypadku byłoby to bardziej:" średnio przystojny i psycholka."

Wygląd Zewnętrzny

Jacque, jest 17 letnim chłopakiem. Ma czarne, zaczesane do tyłu włosy i niebieskie oczy, w kolorze morza. Swoją podłużną twarz, wraz z zadartym lekko nosem, chowa za ceramiczną białą maską, którą bardzo rzadko ściąga. Jest postawny i dość wysoki. Na jego ciele nie znajdziesz ani grama dodatkowego tłuszczu, tylko mięśnie, ma się rozumieć nie przesadne. Mimo to jego ramiona i tak poprzecinane są autostradą żył. Jego najczęstszy ubiór, wygląda tak: Na głowie ma czarny cylinder, przepasany niebieską wstęgą. Nosi na sobie niebieski surdut, którego poły na klatce piersiowej łączą dwa stalowe łańcuchy, długości kilku centymetrów. Pod nim znajduje się czarna koszula zapięta na wszystkie guziki, prócz tego najbliżej szyi. Na nogach nosi niebieskie spodnie od surdutu, a na stopach, czarne skórzane buty sięgające za kostkę. Skrzydła Jacque'a mają postać 4 płaskich płatów, wyglądających jak popękane lustra.
    Marie widziana jest przez chłopaka, jako niska dziewczynka w wieku 14 lat. Jej włosy są koloru fioletowego, oczy natomiast przypominają lawendę. Ubrana jest w biało-czarną gotycką sukienkę, idealnie pasującą do jej stylizacji lolity. Na nogach ma ciemn, grube rajstopy, a na stopach nosi małe pantofelka. Jej cera jest białą jak kreda.

Historia:

Ciekawość. Cecha która charakteryzuje ludzi, przede wszystkim młodych. Jednak ciekawość jest też pierwszym stopniem do piekła, a dla Jacque'a był stopniem który sprawił że sturlał się po wszystkich innych. Ale, ale jaką byłabym narratorką, gdybym rzuciła wam zakończenie na początku. Nie sądzisz kochanie?

- Nie sądzę. Sądzę jednak że nie musisz opowiadać za każdym razem innej bajki.

- Nie chcesz, nie słuchaj.

- Tak tez uczynię.

No a wracając, wszystko wydarzyło się nie zbyt dawno. Mój kochany był zwykłym chłopakiem. Interesował się tańcem, grał w gry, miał przyjaciół. Mieszkał u swoich wujków, wraz z małą siostrą, młodszą od niego o jakieś trzy lata, niesamowicie podobną do mnie swoją drogą. Ojciec Jacque'a zostawił ich gdy chłopak był jeszcze jedynakiem, matka natomiast, zmarła w czasie porodu jego siostry. Ich życie nie było może bogate i nie opływało w miód i róże ale nie narzekali. Mieli w końcu siebie, chociaż nie tak bardzo jak ja mam go. No bo spójrzcie tylko na ta klatę AAAAAA, cały mój!!! I tak ich życie mijało, to na szkole (nuda) to na różnych zawodach mojego Jackusia, czy też sztuczkach które pokazywał. Nie lubi jak go tak nazywam wiec cichutko. Bo was zajebie. W każdym razie, pewnego dnia Jacque znalazł pod jednym z wielu mostów w jego mieście, pod którym często przesiadywał, sporej wielkości kawałek szkarłatnego lustra. Co skusiło go by je zabrać do domu? Nie wiem. Być może takie było nasze przeznaczenie? Co by to nie było po powrocie, mój ukochany wraz ze swoja siostrą zaczął przyglądać się, swojemu znalezisku. Oboje z ciekawością wpatrywali się w odłamek, który wydawał sie prawi, że żywy. Nagle mój ukochany, zobaczył ze powierzchnia znaleziska, delikatnie drga z każdym ruchem. Położył je na biurku, i lekko dotknął. Lustro zafalowało, a palec Jacuqe'a zagłębił się w odłamku. Natychmiast oderwał rękę w strachu, jednak powtórzył czynność kilkukrotnie. Siostra, przyglądała mu się z ciekawością, jednak gdy też chciała dotknąć lustra, mój, jej zabronił. Było to mądre z jego strony, jednak nie wystarczyło. Gdy chłopak wyszedł na chwilę z ich pokoju by wziąć coś dłuższego, dziewczynka wsadziła całą dłoń do lustra, następnie ramię, aż w końcu wessało ja całą. Mój brunet, wrócił w momencie, gdy jej małe stópki znikały za jego krawędzią. W krzyku, nie wiele myśląc złapał za łańcuch i również wpadł w zwierciadło. Gdy otworzył oczy, ujrzał krainę przypominającą świat po apokalipsie. Szkarłatne niebo i niezliczona ilość odłamków skalnych, mniejszych i większych, zresztą sam stał na jednym z nich. Gdy po chwili wyszedł z szoku, zaczął rozglądać się wokół, w poszukiwaniu swojej siostry. Gdy w końcu ją zobaczył, stała przed stworem, o ludzkiej posturze. A przynajmniej prawie ludzkiej, gdyż był to Kazam o czym Jacque wówczas nie wiedział. Jego siostra, jak gdyby nigdy nic rozmawiała z uśmiechem z potworem, a ten patrzył na nią. Gdy mój kochany postawił pierwszy krok, potwór spojrzał na niego. Bruneta sparaliżował strach. Kazam znów spojrzał na uśmiechającą się dziewczynkę.

- o braciszek - odwróciła się i powiedziała z uśmiechem.

Były to jej ostatnie słowa bo w tym momencie Kazam złapał ją za głowę, wyssał jej emocje, i jak gdyby nigdy nic, zgniótł jej czaszkę. Jacque wydał z siebie niemy krzyk, a potwór już skierował swoją uwagę na niego, odrzucając małe truchło w bok. Zaczął sunąc w jego stronę, a on nie umiał się ruszyć. Stwór, złapał go w żelaznym, zimnym uścisku za szyję i zaczął wysysać jego emocje.Wtedy też się poznaliśmy. Tu zwą mnie Anielską Klątwą, mój skarb jednak, nazywa mnie swoja miłością. Korzystając z okazji przejęłam nad nim kontrolę, i nie tracąc ani chwili, wykonałam kilka gwałtowny ruchów rękami. Potwór, przestraszony nagła zmianą zachowania, plus wyczuwając moją obecność czym prędzej uciekł.. Jak się potem okazało Jacque nie odzyskał swoich emocji. Stracił je bezpowrotnie więc tą bardziej uczuciową jestem tu ja. Oczywiście, przejęłam jego wspomnienia. W końcu nie mogę pozwolić by mój ukochany cierpiał prawda? Poza tym hehe musiałam go przecież przebrać by wyglądał właściwie na mojego męża, wiec na trochę dłużej pożyczyłam sobie jego ciało, nim pozwoliłam mu odzyskać przytomność. Znalazłam mu też ładną maskę, żeby żadna zdzira nie patrzyła na jego piękną twarz. Wyjaśniłam mu w dużym ogóle gdzie jest oraz, że jestem jego wewnętrzną ukochaną. Szczerze nie wiem dlaczego może ze mną rozmawiać, ale teraz mam go jedynie dla siebie i to jest najważniejsze. Obiecuję że jeśli ktoś go dotknie, zarżnę jak psa i nakarmię go jego własnymi jelitami wypełnionymi gównem. Jacque jest jedynie mój. Prawda Jacque? Jacque?!

- Tak?

- Jesteś mój prawda?

- Prawda

- Tylko mój?

- Tylko twój

- A ja jestem twoja?

- Moja

- Kocham cię wiesz?

- Wiem, to dobrze

- A ty mnie kochasz?

- Tak. Nie mam nikogo poza tobą wiec cie kocham. Jesteś moją miłością.

- To dobrze Będziesz mój już na zawsze...

Nocny Muzykant

Stowarzyszenie Czarnej Róży: Różana Czarownica
    Godność: Marionette
    Rasa: Kotek z Czarnobyla
    Lubi: Dobrą herbatkę *-*
    Wzrost / waga: 167/45
    Aktualny ubiór: Mundur SCR http://i.imgur.com/J2Yu3Yx.jpg
    Znaki szczególne: dwa lwie ogony
    Pod ręką: Drewniany flet, sztylet
    Broń: Sztylet
    Bestia: Innocenza (Luna)
    Nagrody: fiolka czaru Słoneczny Psikus (jednorazowego użytku), Bolerko Niewidko, Korale Zamiarne, Zegarmistrzowski przysmak (2szt.)
    SPECJALNE: Mistrz Gry, Strażnik spisów
    Wysłany: 7 Styczeń 2016, 21:00   

Nazwisko
    Jacque urodził się jako człowiek i dopiero niedawno przestał nim być. Nie powinien więc mieć jakiegoś nazwiska?

Moce
    Dopisz sobie jeszcze moc rangową.
    Co do ferrokinezy, proszę o sprecyzowanie co dokładnie ona robi. Jacque nie może jednocześnie zmieniać kształtu i manipulować przedmiotami siłą woli. Jeśli zamienia np. żelazną rurkę w oszczep to rzucić nim już musi własnoręcznie, a nie mocą. Może też manipulować kształtem danej struktury, a nie jej objętością (czyli, ze śrubki nie może zrobić sztyletu). Im mniejsza zawartość czystego żelaza, tym trudniej jest mu nad danym przedmiotem panować i zmieniać według własnej woli.
    Jacque dopiero przybył do KL, dlatego nie panuje nad swoją mocą. Musi nauczyć się używać jej na fabule.
    Wiesz, że możesz mieć 2 moce plus rangową? Chcesz zrezygnować z drugiej mocy czy wolisz odkryć ją na fabule w późniejszym czasie?

Umiejętności
    1. Nie mam większych zastrzeżeń, poza jednym. Przed „i” nie dajemy przecinka, a na końcu zdania raczej powinna być kropka, prawda?
    2. Prosiłabym o wyjaśnienie czym czy kim jest dokładnie Marie. Czy jest jego drugim ja, a przez schizofrenię wydaje mu się, że zamieszkało w jego głowie, czy jest to jakaś istota? Sprecyzuj to dokładnie, gdyż nie jest to w ogóle wyjaśnione. Z góry uprzedzam, że na opcję inną, niż tradycyjne rozdwojenie jaźni potrzeba zgody administracji.

Charakter
    Po pierwsze interpunkcja i początki zdań wielką literą.
    Cytat:
    A no ma.

„Ano” piszemy razem. Uważaj na spacje, bo często jest tam, gdzie jej nie powinno być, a czasem lubi sobie zniknąć.
    Rozpisz bardziej charakter swojej postaci. Nie dowiadujemy się za bardzo jaki jest, poza tym, że nie pokazuje żadnych emocji.
    Co do Marie, nadal nie wiadomo czym czy kim tak naprawdę jest, poza tym, że żyje w jego głowie.

Wygląd zewnętrzny
    Radziłabym porozdzielać zdania mówiące o wieku i wyglądzie, gdyż robi się z tego jeden wielki miszmasz. Tyczy się to zarówno opisu chłopca jak i dziewczyny. Przydałoby się także więcej o wyglądzie Jacque w porównaniu do opisu jego ubioru – przecież postać nie będzie całe życie chodziła w jednym stroju.
    Cytat:
    którego poły na klatce łączą dwa stalowe łańcuchy

O wiele lepiej zabrzmi na klatce piersiowej lub torsie. Klatka kojarzy się z taką na ptaki czy chomika.
    Jacque dopiero przybył do KL, tak więc domyślam się, że jeszcze nie wyrosły mu skrzydła. W związku z tym masz miesiąc od akceptacji KP na to, aby w fabule przynajmniej zaczęły mu wyrastać. Gdy to się stanie, musisz umieścić ich wygląd w Opisach dodatkowych albo zgłosić się do administracji, by móc edytować KP.

Historia
    Wdarło się tu kilka błędów rzeczowych. Odłamki Szkarłatnej Bramy wyglądają jak czerwone kawałki potłuczonego lustra. Nie są obramowane, no i nie zamykają się. Cały czas można przez nie przejść. No, chyba, że ktoś zniszczy dany fragment, przez co uniemożliwi powrót. Jednak nie ucięłoby to nikomu ręki ani też kawałka żelaznego łańcucha.
    Pamiętaj, że kamera po tym, jak znajdzie się w KL od razu przestanie działać, więc postać nic nie zobaczy na niej, jeśli zechce to sprawdzić. Nawet jej tam nie uruchomi.
    Brama jest tylko jedna. Jednak mógł znaleźć jakieś odłamki, które doprowadziły go do Krainy Luster.
    Ponownie prosiłabym o wytłumaczenie kim tak naprawdę jest Marie. Nagle pojawiła się w jego głowie. Jest więc wytworem jego wyobraźni czy też jakąś istotą?

To teraz trochę ogólników:
    W całej Karcie zdarza Ci się notorycznie zjadać polskie znaki, przecinki (często pojawiają się np. przed "i') oraz spacje. Często też zamiast wielkich liter pojawiają się małe.
    Koniecznie popraw też te entery. Wystarczy, że będą się one pojawiać między akapitami, nie ma konieczności dawania ich co linijkę. Sprawi to, że KP będzie o wiele bardziej czytelna.
    Na koniec wdarło Ci się jakieś "[/b]", ale domyślam się, że był to przypadek.

KP do poprawy

Jacque
    [Usunięty]

Wzrost / waga: /
    Wysłany: 9 Styczeń 2016, 13:59   

KP Poprawione :D

Nocny Muzykant

Stowarzyszenie Czarnej Róży: Różana Czarownica
    Godność: Marionette
    Rasa: Kotek z Czarnobyla
    Lubi: Dobrą herbatkę *-*
    Wzrost / waga: 167/45
    Aktualny ubiór: Mundur SCR http://i.imgur.com/J2Yu3Yx.jpg
    Znaki szczególne: dwa lwie ogony
    Pod ręką: Drewniany flet, sztylet
    Broń: Sztylet
    Bestia: Innocenza (Luna)
    Nagrody: fiolka czaru Słoneczny Psikus (jednorazowego użytku), Bolerko Niewidko, Korale Zamiarne, Zegarmistrzowski przysmak (2szt.)
    SPECJALNE: Mistrz Gry, Strażnik spisów
    Wysłany: 10 Styczeń 2016, 00:07   

Moce:
    Mistrz broni – Nie możesz zmienić ilości broni (1 miecz nie zmieni się w 2 sztylety). Nowostworzony przedmiot musi być podobnych rozmiarów do swego poprzednika. Możesz używać tylko jednego surowca na raz (nie możesz z drewna i stali stworzyć stalowego miecza z drewnianą rękojeścią). Broń musisz kontrolować fizycznie, własnymi rękami, gdyż kierowanie nią za pomocą umysłu to całkiem inna moc.