Nie minęło zbyt wiele czasu od rozpoczęcia działalności AKSO, a po całej Otchłani rozniosła się wieść o tajemniczej mgle, w której znikają statki. Czytaj więcej...
Karciana Szajka została przejęta. Nowa władza obiecuje wielkie zmiany i całkowitą reorganizację ugrupowania. Pilnie poszukiwani są nowi członkowie. Czytaj więcej...
Spectrofobia pilnie potrzebuje rąk do pracy! Możecie nam pomóc zgłaszając się na Mistrzów Gry oraz Moderatorów.
Zapraszamy do zapoznania się z Uśrednionym Przelicznikiem Waluty. Mamy nadzieję, że przybliży on nieco realia Krainy Luster i Szkarłatnej Otchłani.
Zimowa Liga Wyzwań Fabularnych nadeszła. Ponownie zapraszamy też na Wieści z Trzech Światów - kanoniczne zdarzenia z okolic Lustra i Glasville. Strzeżcie się mrocznych kopuł Czarnodnia i nieznanego wirusa!
W Kompendium pojawił się chronologiczny zapis przebiegu I wojny pomiędzy Ludźmi i KL. Zainteresowanych zapraszamy do lektury.
Drodzy Gracze, uważajcie z nadawaniem swoim postaciom chorób psychicznych, takich jak schizofrenia czy rozdwojenie jaźni (i wiele innych). Pamiętajcie, że nie są one tylko ładnym dodatkiem ubarwiającym postać, a sporym obciążeniem i MG może wykorzystać je przeciwko Wam na fabule. Radzimy więc dwa razy się zastanowić, zanim zdecydujecie się na takie posunięcie.
Pilnie poszukujemy Moderatorów i Mistrzów Gry. Jeżeli ktoś rozważa zgłoszenie się, niech czym prędzej napisze w odpowiednim temacie (linki podane w polu Warte uwagi).
Drodzy użytkownicy z multikontami!
Administracja prosi, by wszystkie postaci odwiedzać systematycznie. Jeżeli nie jest się w stanie pisać wszystkimi na fabule, to chociaż raz na parę dni posta w Hyde Park.
Ponieważ cierpimy na deficyt Ludzi, każda postać tej rasy otrzyma na start magiczny przedmiot. Jaki to będzie upominek, zależy od jakości Karty Postaci.
Wysłany: 26 Październik 2011, 15:23 MG Morihei - Temat Informacyjny
Witam!
Zamieszczam temat informacyjny który pomoże Wam, graczom, zrozumieć mój sposób działania jako Mistrza Gry i znacząco ułatwi zadanie zarówno Wam jak i mnie.
Przede wszystkim zaznaczę - już na początku - u mnie NIE MA poziomu "B". Oznacza to tyle, że każda postać pod moim sędziowaniem, może zginąć. Biorąc jednak pod uwagę, że w mojej kilkuletniej karierze, uśmierciłem zaledwie 8 postaci z czego trzy zostały zabite przez moją postać podczas fabuły, a pozostała piątka z pomocą mojej decyzji jako Mistrza Gry.
Oznacza to, że nie uśmiercam postaci na lewo i prawo, praktycznie w ogóle tego nie robiąc. Każdy gracz poświęca określoną ilość czasu na napisanie Karty Postaci, czasami jest to kilka, a czasami nawet kilkanaście godzin i ja potrafię to uszanować. Zapewne zapytacie:
Kiedy więc uśmiercasz postaci graczy? W jakich okolicznościach do tego dochodzi?
-Tylko i wyłącznie w momentach w których gracz zachowa się nieodpowiedzialnie oraz w sposób nierealny, przykładowo wyskoczy na strzelających w niego żołnierzy, opisując mi jak to unika kul czy robi coś równie nieprawdopodobnego oraz niemożliwego do przeżycia.
Czyli uśmiercam tylko za głupotę i brawurową głupotę.
Czego możecie się ode mnie spodziewać?
Wszystkiego, praktycznie każdego możliwego scenariusza, bardziej lub mnie przewidywalnego.
Do tego dochodzi coś co bardzo sobie cenię - realizm. Wszystko co się dzieje czy to z postacią magiczną czy również nie, musi być w jakiś sposób realne. Uprzedzam więc, że sytuacje mające częste odwzorowania w mangach i anime, u mnie po prostu nie przejdą.
Nie oznacza to, że jest to również realizm całkowity. Stawiam jednak na niego bardzo ostro, tak więc spodziewajcie się, że każdy kto będzie grał realistycznie - zostanie nagrodzony.
Czego jeszcze można się u mnie spodziewać?
Wymogu pracy grupowej. Często - praktycznie zawsze na to stawiam. Jeśli więc ktoś spróbuje zaszarżować na przeciwnika samodzielnie, po prostu nie zważając na resztę, może się to źle zakończy. Zwłaszcza, że obstawiam zawsze czas teraźniejszy i jeśli ktoś piszący swojego posta po kimś kto był wcześniej, nie zaznaczy, że wykonał swoją czynność po czyjejś wcześniejszej czynności - uznam, że np. zaatakowali w tym samym momencie przez co przeciwnik zareaguje inaczej lub dojdzie do tzw. "Ognia Sojuszniczego".
Jak ma się sprawa dogadywania się ze mną?
Bardzo proste. Jesteś miły to i ja jestem miły. Jesteś chamem to nie spodziewaj się ode mnie żadnych ulg czy pomocy. Jeśli ktoś wie czym jest kultura i ma do mnie odpowiedni stosunek, patrzę na niego łagodniej. Nie obchodzą mnie pozycje na forum czy w ugrupowaniach. Taki ktoś może być Head Adminem, mieć najlepszą postać na forum, być w najsilniejszej organizacji. Jeśli zajdzie mi za skórę, zniszczę taką osobę w pierwszym prowadzonym przez mnie evencie lub czymkolwiek innym. Co to oznacza? Tak, posiadam listę znajomych i przeciwników. Ci pierwsi mają ułatwienia i idę im na rękę, tym drugim utrudniam życie, a cała reszta jest dla mnie neutralna więc nie mają u mnie ani bonusów, ani minusów.
A teraz moja specjalizacja:
Świat ludzi. To tym będę się głównie zajmował na forum, to właśnie w tych tematach będę krążył. Nie odsuwam pozostałych dwóch, a nawet trzech światów na całkowicie dalszy tor, nie. Po prostu one są dla mnie mnie ważne. Ode mnie będziecie mogli spodziewać się zawsze czegoś innego - nie koniecznie powiązanego z tematyką forum. Mimo to, będą to fakty ciekawe i zazwyczaj, nawet w minimalnym stopniu nawiązujące do tego świata i tych realiów. Nie zabraknie jednak fantastyki czy sci-fi. Wszystko będzie miało swoje miejsce.
Nie wiem co jeszcze Wam powiedzieć. Wszelkiego typu pytania do mnie, proszę zamieszczać w tym temacie. Jeśli ktoś będzie chciał, bym sędziował walkę czy stworzył event lub jeszcze coś innego - zapraszam na PW lub najlepiej Gadu Gadu.
Aktualnie prowadzone eventy i mini-eventy:
Planowane eventy i mini-eventy:
-FANG
-Operation Liberation of The Nation
-Pociąg uderzy w stację...!
Zakończone eventy i mini-eventy:
Eventy - prowadzone w danym temacie dla większej ilości osób, czasami mniejszej, przeważnie dłuższe o większym celu.
Mini-enenty - przeważnie prowadzone dla jednej - dwóch osób, krótkie, bez większego znaczenia fabularnego.
Godność: Amadeusz Odinson Wiek: 27 lat Rasa: Marionetkarz Wzrost / waga: 190 cm / Aktualny ubiór: Czarny garnitur. Biała koszula. Krawat w odcieniu ciemnej zieleni. Spinki do mankietów ze szmaragdami. Znaki szczególne: lewe ślepie jest soczyście szmaragdowe, a drugie, czerwone, z dziwnymi symbolami na tęczówce, większość czasu zasłonięte opatrunkiem bądź opaską. Tatuaż runiczny na całych plecach. Pan / Sługa: - / Adrien Pod ręką: butelka wody mineralnej SPECJALNE: Najlepszy Pisarz 2011, Upiorny Książę (Halloween 2011)
Wysłany: 27 Październik 2011, 09:07
Pozwolę sobie zadać pytanie. Czy mini-eventy, to wydarzenia prowadzone na prośbę danego użytkownika? Czy po prostu event, który wymyślasz, ale prowadzisz go jedynie dla jednej, max. dwóch osób?
Pozwolę sobie zadać pytanie. Czy mini-eventy, to wydarzenia prowadzone na prośbę danego użytkownika? Czy po prostu event, który wymyślasz, ale prowadzisz go jedynie dla jednej, max. dwóch osób?
Różnie. Tak na prawdę zależy to właśnie od tego gracza bądź graczy.
Jeśli zostanie do mnie skierowana prośba o urozmaicenie w ten sposób gry, komukolwiek, zajmę się tym.
Jeśli gracz da mi jakieś wskazówki, na temat tego co chciałby ujrzeć, czego doświadczyć podczas takowego mini-eventu, mogę zrealizować go według wskazań.
Są to typowe sytuacje których nie koniecznie, ktokolwiek może się spodziewać.
Ktoś może wejść o północy na nawiedzone mokradła i ja widząc to, mogę pozostawić tą postać samej sobie.
W innym przypadku, mogę wpaść na prosty pomysł, by idąca przez miasto postać - została po prostu napadnięta.
Możliwości jest całe mnóstwo.
Dodane po 9 godzinach 16 minutach:
Panie i Panowie!
Trzy planowane przeze mnie eventy są już praktycznie na wyciągnięcie ręki! Jaki jest jednak problem? Wybór! Daję Wam możliwość wybrania pierwszego z eventów które zorganizuje:
-FANG
-Operation Liberation of The Nation
-Pociąg uderzy w stację...!
Oto krótkie opisy każdego z eventów:
1. FANG - Nad miastem przeleciały dwa meteory. Oba uderzyły w polanę, około półtora kilometra na zachód od miasta. Prowadzeni przez ciekawość lub jakiekolwiek inne powódki, docieracie na miejsce pierwsi. Wasze oczy rejestrują niesamowite zjawisko. Dwa statki kosmiczne... Unoszące się nad ziemią czołgi, nie przypominają ludzkich jednostek. Jedna z nich pada na ziemię, wyraźnie zniszczona, tymczasem [...]
2. Operation Liberation of The Nation - Na różne sposoby, dowiedzieliście się, że pewna nieznana organizacja, poszukuje najemników. Wszystkie możliwe nielegalne źródła donoszą na ten temat... Stawiacie się w umówionym miejscu na starym cmentarzu przy nawiedzonych mokradłach - dokładnie o północ [...]
3. Pociąg uderzy w stację...! - Znajdujecie się wewnątrz stacji kolejowej. Załatwiacie swoje sprawy... Nagle na wszystkie wejścia zsuwają się wielkie rolety, a niektóre z osób dookoła, wyciągają z za ubrań broń, w powietrze wystrzeliwują pociski [...]
Głosujcie, co jako pierwsze ma ujrzeć światło dzienne?
Agnes [Usunięty]
Wzrost / waga: /
Wysłany: 27 Październik 2011, 18:52
Wszystko ładnie, fajnie i ciekawie, ale proponuję poczekać, aż skończy się bal Halloweenowy. Wtedy więcej osób weźmie w tym udział ; D
Morihei
Gość
Wysłany: 27 Październik 2011, 19:12
Agnes napisał/a:
Wszystko ładnie, fajnie i ciekawie, ale proponuję poczekać, aż skończy się bal Halloweenowy. Wtedy więcej osób weźmie w tym udział ; D
Ale dopracowywać mogę na bieżąco. : D
Morihei
Gość
Wysłany: 29 Grudzień 2011, 14:47
Prośba do Was drodzy gracze!
Jako, że w końcu zebrałem się w sobie i po tym jak zostałem przez inną osobę wyłączony - włączyłem się - potrzebuję małej, malutkiej grupki ochotników - najlepiej aktywnych do niewymagającego - a myślę - ciekawego mini eventu.
Krótki opis:
Cytat:
Chodzą pogłoski, że na nawiedzonych mokradłach zaczęła działać tajna rządowa organizacja. Podobno odnaleźli artefakt który swym wiekiem miałby sięgać do czasów legendarnego Króla Artura.
Rząd chyba nie powinien zdobyć czegoś tak cennego. Pewna nieznana organizacja w różnych źródłach podała, że szuka grupki "pomocników" która pomoże przejąć artefakt...
Szczegóły:
-Ewent na poziomie normalnym.
-Praktycznie brak szansy na uśmiercenie postaci - będzie anioł stóż który dopilnuje by każdy przeżył.
-Nagrody? No nie wiem... Mam nadzieję - dobra gra. Jeśli ktoś zechce zdobyć coś dla swojej postaci - może po prostu dać mi znać, ustalimy jak i co to takiego miałoby być.
-Możliwość poobijania facetów w czerni, bieli, mundurze i czym tam jeszcze zechcemy.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum chronione jest prawami autorskimi! Zakaz kopiowania i rozpowszechniania całości bądź części forum bez zgody jego twórców. Dotyczy także kodów graficznych!