• Nie minęło zbyt wiele czasu od rozpoczęcia działalności AKSO, a po całej Otchłani rozniosła się wieść o tajemniczej mgle, w której znikają statki. Czytaj więcej...
  • Wstrząsy naruszyły spokój Morza Łez!
    Odczuwalne są na całym jego obszarze, a także na Herbacianych Łąkach i w Malinowym Lesie.
  • Karciana Szajka została przejęta. Nowa władza obiecuje wielkie zmiany i całkowitą reorganizację ugrupowania. Pilnie poszukiwani są nowi członkowie. Czytaj więcej...
  • Spectrofobia pilnie potrzebuje rąk do pracy! Możecie nam pomóc zgłaszając się na Mistrzów Gry oraz Moderatorów.
Trwające:
  • Skarb Pompei
  • Zmrożone Serce

Zapisy:
  • Chwilowo brak

Zawieszone:
  • Brak
  • Drodzy użytkownicy, oficjalnie przenieśliśmy się na nowy serwer!

SPECTROFOBIA.FORUMPOLISH.COM

Zapraszamy do zapoznania się z Uśrednionym Przelicznikiem Waluty. Mamy nadzieję, że przybliży on nieco realia Krainy Luster i Szkarłatnej Otchłani.

Zimowa Liga Wyzwań Fabularnych nadeszła. Ponownie zapraszamy też na Wieści z Trzech Światów - kanoniczne zdarzenia z okolic Lustra i Glasville. Strzeżcie się mrocznych kopuł Czarnodnia i nieznanego wirusa!

W Kompendium pojawił się chronologiczny zapis przebiegu I wojny pomiędzy Ludźmi i KL. Zainteresowanych zapraszamy do lektury.

Drodzy Gracze, uważajcie z nadawaniem swoim postaciom chorób psychicznych, takich jak schizofrenia czy rozdwojenie jaźni (i wiele innych). Pamiętajcie, że nie są one tylko ładnym dodatkiem ubarwiającym postać, a sporym obciążeniem i MG może wykorzystać je przeciwko Wam na fabule. Radzimy więc dwa razy się zastanowić, zanim zdecydujecie się na takie posunięcie.

Pilnie poszukujemy Moderatorów i Mistrzów Gry. Jeżeli ktoś rozważa zgłoszenie się, niech czym prędzej napisze w odpowiednim temacie (linki podane w polu Warte uwagi).

Drodzy użytkownicy z multikontami!
    Administracja prosi, by wszystkie postaci odwiedzać systematycznie. Jeżeli nie jest się w stanie pisać wszystkimi na fabule, to chociaż raz na parę dni posta w Hyde Park
    .
    Marionetki – otwarte
    Kapelusznicy – otwarte
    Cienie – otwarte
    Upiorna Arystokracja – otwarte
    Lunatycy – otwarte
    Ludzie – otwarte
    Opętańcy – otwarte
    Marionetkarze – otwarte
    Dachowcy – otwarte
    Cyrkowcy – otwarte
    Baśniopisarze – otwarte
    Szklani Ludzie – otwarte
    Strachy – otwarte
    Senne Zjawy – otwarte
    Postaci Specjalne – otwarte

Ponieważ cierpimy na deficyt Ludzi, każda postać tej rasy otrzyma na start magiczny przedmiot. Jaki to będzie upominek, zależy od jakości Karty Postaci.

» Archiwum X » Karty Postaci
    Poprzedni temat :: Następny temat
    Autor Wiadomość
    Ethan
    [Usunięty]

Wzrost / waga: /
    Wysłany: 30 Grudzień 2015, 19:19   Ethan

Mamo, proszę, powiedz, jak do domu wrócić,
    Zgubiłam się w lesie, chciałam drogę skrócić.
    Spotkał mnie wilkołak i w swej okropności,
    Pokazał mi zęby i wyrwał wnętrzności.

Imię: Ethan
    Nazwisko: Tremens
    Pseudonim: -
    Wiek: Wizualnie około 27 lat, w rzeczywistości ma znacznie więcej.
    Rasa: Cień
    Ranga: -
    Miejsce zamieszkania: Świat Ludzi

Zatrzymał mnie wampir, miał krzaczastą brew,
    Pokazał mi zęby i wyssał krew.

Moce:
    x Może sprawić komuś ból za pomocą dotyku. Im większa jest powierzchnia zetknięcia się
    innego ciała z jego ciałem tym cierpienie jest większe. Naturalnie jednak moc ta zabiera mu
    sporo energii więc dotykać kogoś używając jej może tylko przez okres 3 postów.
    x Potrafi wyczuć śmierć, stan jej bliski lub cierpienie, które dzieją się w pobliżu.

Umiejętności:
    x Jest uzdolniony artystycznie, dobry z niego rysownik
    x Zna się na medycynie
    x Jest zastraszająco uzdolniony jako złodziej

Jestem już półżywa, nie mam siły stać.
    Spotkałam Cienia, co urzekł mnie wielce,
    Pokazał mi uśmiech i skradł moje serce.

Charakter:
    Ethan jest dość specyficzną osobą jak na swoją rasę. Ma swojego rodzaju żal do świata za to kim jest i co mu się przytrafiło. Jak na cienia jest on postacią o wyjątkowo dobrej naturze i choć trudno się przywiązuje, gdy już nawiąże z kimś silniejszą więź jest w stanie poświęcić dla niego wszystko. Nie można jednak odmówić Ethanowi inteligencji i sprawnego umysłu. Chociaż nie przepada za osobami prostymi, nieestetycznymi czy niezdolnymi do rozmowy, nie znaczy to, że nie umie wtopić się w ich, i każde inne środowisko. Jest estetą i syntetykiem, chłopcem, który szukając innych zupełnie zapomniał, że zgubił sam siebie. Żyje w swojej własnej bajkowej krainie oczywiście dużo ciemniejszej niż ta z Alicji w Krainie Czarów. Nieustannie biegnie przed siebie próbując złapać białego królika, aż pewnego dnia sam wpadnie do ciemnej nory i nikt go z niej nie wyciągnie.
    Ethan Jest lojalny, troskliwy, choć czasami nieco naiwny. Wrażliwy na dźwięki i obrazy, wszelkie swoje złe postępowania przykrywa kopułą estetyki, która zastępuje mu moralność.

Wygląd zewnętrzny:
    Ethan sam w sobie nie wyróżnia się niczym spośród tłumu - jest przeciętnego wzrostu i ma stosunkowo lekką jak na mężczyznę budowę. Jego głowę pokrywa dość spora ilość ciemno-brązowych włosów, które opadają mu na czoło. Cienia charakteryzuje blada cera i owalna twarz z wyraźną linią szczęki i ostro zarysowanymi kośćmi policzkowymi. Największe wrażenie robią jednak jego oczy - są prawie jak akwamaryn.
    Mężczyzna przeważnie nosi koszule, które leżą na nim tak dokładnie, że aż nieprzyzwoicie. Rzadziej można zobaczyć go w swetrze lub płaszczu, lecz i one nie są rzadkością.

Historia:
    Wspomnienia przeważnie zaczynają się od wieku 3 lat. Co jednak jeżeli pamiętasz wszystko od momentu kiedy się pojawiłeś? Powstałeś w snach i ze snów, bez nikogo kto mógłby ci pomóc. Tak przynajmniej ci się zdawało.
    Dzieciństwo Ethana minęło zaskakująco szybko. Był zdolnym, choć łobuzerskim dzieckiem, który zawsze tylko "wydawał się" kogoś przepraszać, nigdy tak naprawdę umyślnie tego nie robiąc. Na początku czegoś co nazywali życiem Ethan posilał się ludźmi - zabierał im najpiękniejsze ze snów, pozostawiał ich z koszmarami, ale i je nawiedzał. Nie umiał odmówić sobie tej demonicznej zabawy.
    Pewnego dnia swojej wczesnej dorosłości upodobał sobie szczególnie jedną, konkretną osobę w Świecie Ludzi. Nieszczęśnikowi na imię było William - miał niecałe 20 lat, a młody cień w pewnym sensie go sobie przywłaszczył odwiedzając go co noc, niszcząc kawałeczek po kawałeczku i nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Przejął się swoją ofiarą w takim stopniu, że postanowił zamieszkać w jego świecie na stałe. Aż w końcu zwykłe żywienie się zmieniło się w coś innego - Ethan przychodził do jego pokoju nawet gdy nie był głodny. Siadał na parapecie i obserwował Williama podczas snu. W pewnym momencie zwykła rutyna życia zmieniła się w pożądanie. A czy ten, który pragnie może być uznany za całkowicie zdrowego? Pragnienie sugerowało niedosyt, brak, wadę - wadę umysłu, skazę, wypaczenie.
    W pewnym momencie, sam nawet nie wiedział kiedy, doszło do ich spotkania. Zaczęli spędzać ze sobą sobą dużo czasu, Ethan w pewnym sensie zamiast nawiedzać jego sny, zaczął bronić go przed innymi cieniami i nocnymi zjawami. Był niczym jego osobisty, upadły, lecz anioł stróż. Zapomniał jednak o jednej rzeczy: William był człowiekiem. I jak każdy inny człowiek William był śmiertelny i ulegał zbyt wielu wpływom. Ulegał śmierci.
    Minęło 200 lat przez które Ethan mieszkał w krainie luster. Nadszedł czas by ponownie zejść na ziemię, pomiędzy ludzi. Nadszedł czas by trochę się zabawić.

Porcelanowy Panicz

Karciana Szajka: Król
    Godność: Lord Oleander de Roitelette
    Wiek: Od dawna jest dorosły, choć wciąż wygląda na 16 lat.
    Lubi: Siebie, władzę, swoje bestie, wszystko co krwawe i potworne
    Nie lubi: Mleka, a fe!
    Wzrost / waga: 160 cm czystego zła! (+ 4 cm dzięki butom) / Lekka niedowaga
    Aktualny ubiór: Beżowa koszula, brązowy krawat z przyczepioną kościaną broszą, czarne spodnie, wysokie skórzane buty zapinane na klamry i ozdobione z przodu króliczymi czaszkami, długi, czarny płaszcz. Do tego klasyczny, czarny kapelusz z doczepionym niewielkim ptasim szkieletem oraz kartą Króla Pik.
    Znaki szczególne: Androgyniczna uroda, dwubarwność tęczówki i ledwie widoczne źrenice
    Bestia: Yūrei – Morita, Eques – Pan Jednorożek, Noaliks – Christo, Avi – Dolly
    Nagrody: Bursztynowy Kompas, Kamień Duszy, Kłamstwożerca
    SPECJALNE: Administrator-Zombie, Grafik | Maskotka Forum
    Wysłany: 30 Grudzień 2015, 20:06   Re: Ethan

Musisz podać przynajmniej wiek wizualny; rzeczywisty możesz tylko w przybliżeniu.

MOCE:
    Pierwsza moc działa 3 posty, potem musisz odczekać kolejne 3, by użyć jej ponownie. Przy okazji, możesz zlikwidować te niepotrzebne entery? Zwiększyłoby to czytelność tekstu. :)

UMIEJĘTNOŚCI:
    Pierwsza umiejętność – musisz się zdecydować. Albo rysownik, albo poeta. To dwie różne zdolności.

HISTORIA:
    Dobrze byłoby dopisać trochę na temat dzieciństwa Ethana (bo przecież tak naprawdę nie mógł powstać z nicości) i jak trafił do Świata Ludzi, skoro Cienie pochodzą z Krainy Luster.

KP DO POPRAWY.

Nagrody:

ADMIN NA URLOPIE. W razie problemów, proszę kontaktować się z Tykiem i Mari.
    Ethan
    [Usunięty]

Wzrost / waga: /
    Wysłany: 30 Grudzień 2015, 21:12   

Poprawiłam. Mam nadzieję |D

Porcelanowy Panicz

Karciana Szajka: Król
    Godność: Lord Oleander de Roitelette
    Wiek: Od dawna jest dorosły, choć wciąż wygląda na 16 lat.
    Lubi: Siebie, władzę, swoje bestie, wszystko co krwawe i potworne
    Nie lubi: Mleka, a fe!
    Wzrost / waga: 160 cm czystego zła! (+ 4 cm dzięki butom) / Lekka niedowaga
    Aktualny ubiór: Beżowa koszula, brązowy krawat z przyczepioną kościaną broszą, czarne spodnie, wysokie skórzane buty zapinane na klamry i ozdobione z przodu króliczymi czaszkami, długi, czarny płaszcz. Do tego klasyczny, czarny kapelusz z doczepionym niewielkim ptasim szkieletem oraz kartą Króla Pik.
    Znaki szczególne: Androgyniczna uroda, dwubarwność tęczówki i ledwie widoczne źrenice
    Bestia: Yūrei – Morita, Eques – Pan Jednorożek, Noaliks – Christo, Avi – Dolly
    Nagrody: Bursztynowy Kompas, Kamień Duszy, Kłamstwożerca
    SPECJALNE: Administrator-Zombie, Grafik | Maskotka Forum
    Wysłany: 30 Grudzień 2015, 21:23   

Nadal do poprawy entery w pierwszej mocy i początek historii. Wciąż właściwie nic nie wiadomo o dzieciństwie Ethana, jego rodzinie i skąd się wziął w Świecie Ludzi.

Nagrody:

ADMIN NA URLOPIE. W razie problemów, proszę kontaktować się z Tykiem i Mari.
    Po drugiej stronie krzywego zwierciadła... Strona Główna
    Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi