• Nie minęło zbyt wiele czasu od rozpoczęcia działalności AKSO, a po całej Otchłani rozniosła się wieść o tajemniczej mgle, w której znikają statki. Czytaj więcej...
  • Wstrząsy naruszyły spokój Morza Łez!
    Odczuwalne są na całym jego obszarze, a także na Herbacianych Łąkach i w Malinowym Lesie.
  • Karciana Szajka została przejęta. Nowa władza obiecuje wielkie zmiany i całkowitą reorganizację ugrupowania. Pilnie poszukiwani są nowi członkowie. Czytaj więcej...
  • Spectrofobia pilnie potrzebuje rąk do pracy! Możecie nam pomóc zgłaszając się na Mistrzów Gry oraz Moderatorów.
Trwające:
  • Skarb Pompei
  • Zmrożone Serce

Zapisy:
  • Chwilowo brak

Zawieszone:
  • Brak
  • Drodzy użytkownicy, oficjalnie przenieśliśmy się na nowy serwer!

SPECTROFOBIA.FORUMPOLISH.COM

Zapraszamy do zapoznania się z Uśrednionym Przelicznikiem Waluty. Mamy nadzieję, że przybliży on nieco realia Krainy Luster i Szkarłatnej Otchłani.

Zimowa Liga Wyzwań Fabularnych nadeszła. Ponownie zapraszamy też na Wieści z Trzech Światów - kanoniczne zdarzenia z okolic Lustra i Glasville. Strzeżcie się mrocznych kopuł Czarnodnia i nieznanego wirusa!

W Kompendium pojawił się chronologiczny zapis przebiegu I wojny pomiędzy Ludźmi i KL. Zainteresowanych zapraszamy do lektury.

Drodzy Gracze, uważajcie z nadawaniem swoim postaciom chorób psychicznych, takich jak schizofrenia czy rozdwojenie jaźni (i wiele innych). Pamiętajcie, że nie są one tylko ładnym dodatkiem ubarwiającym postać, a sporym obciążeniem i MG może wykorzystać je przeciwko Wam na fabule. Radzimy więc dwa razy się zastanowić, zanim zdecydujecie się na takie posunięcie.

Pilnie poszukujemy Moderatorów i Mistrzów Gry. Jeżeli ktoś rozważa zgłoszenie się, niech czym prędzej napisze w odpowiednim temacie (linki podane w polu Warte uwagi).

Drodzy użytkownicy z multikontami!
    Administracja prosi, by wszystkie postaci odwiedzać systematycznie. Jeżeli nie jest się w stanie pisać wszystkimi na fabule, to chociaż raz na parę dni posta w Hyde Park
    .
    Marionetki – otwarte
    Kapelusznicy – otwarte
    Cienie – otwarte
    Upiorna Arystokracja – otwarte
    Lunatycy – otwarte
    Ludzie – otwarte
    Opętańcy – otwarte
    Marionetkarze – otwarte
    Dachowcy – otwarte
    Cyrkowcy – otwarte
    Baśniopisarze – otwarte
    Szklani Ludzie – otwarte
    Strachy – otwarte
    Senne Zjawy – otwarte
    Postaci Specjalne – otwarte

Ponieważ cierpimy na deficyt Ludzi, każda postać tej rasy otrzyma na start magiczny przedmiot. Jaki to będzie upominek, zależy od jakości Karty Postaci.

» Archiwum X
    Poprzedni temat :: Następny temat

Co sądzisz o przenosinach forum?
    Przenieśmy je z bazą danych. Nie chcę tracić swoich postów i czasu na ponowną rejestrację.
    73%
     73%  [ 17 ]
    Przenieśmy je bez bazy danych. Lepiej będzie zacząć od początku.
    17%
     17%  [ 4 ]
    Nie przenośmy forum w ogóle. Mf nie jest takie złe.
    8%
     8%  [ 2 ]
    Głosowań: 0
    Wszystkich Głosów: 23

Autor Wiadomość

Porcelanowy Panicz

Karciana Szajka: Król
    Godność: Lord Oleander de Roitelette
    Wiek: Od dawna jest dorosły, choć wciąż wygląda na 16 lat.
    Lubi: Siebie, władzę, swoje bestie, wszystko co krwawe i potworne
    Nie lubi: Mleka, a fe!
    Wzrost / waga: 160 cm czystego zła! (+ 4 cm dzięki butom) / Lekka niedowaga
    Aktualny ubiór: Beżowa koszula, brązowy krawat z przyczepioną kościaną broszą, czarne spodnie, wysokie skórzane buty zapinane na klamry i ozdobione z przodu króliczymi czaszkami, długi, czarny płaszcz. Do tego klasyczny, czarny kapelusz z doczepionym niewielkim ptasim szkieletem oraz kartą Króla Pik.
    Znaki szczególne: Androgyniczna uroda, dwubarwność tęczówki i ledwie widoczne źrenice
    Bestia: Yūrei – Morita, Eques – Pan Jednorożek, Noaliks – Christo, Avi – Dolly
    Nagrody: Bursztynowy Kompas, Kamień Duszy, Kłamstwożerca
    SPECJALNE: Administrator-Zombie, Grafik | Maskotka Forum
    Wysłany: 7 Wrzesień 2012, 19:51   Przenosiny forum - GŁOSOWANIE.

Kochani użytkownicy!
    Znów pojawiła się możliwość przeniesienia forum. Być może niektórzy z Was wiedzą, że ostatnio wróciła możliwość zapisywania kopii bazy danych forum. A zatem możemy zmienić hosting bez obawy o nasze konta i posty. Widziałem jednak opinie, że może lepiej zacząć na nowo, bez przenoszenia bazy. Tak, by przy okazji zrobić generalną czystkę – rejestruje się ten, kto naprawdę ma zamiar grać. Czy jest to dobry pomysł, sam nie wiem. Niektórzy znajdą czas i chęć na skopiowanie swojej KP i pozostałych ważnych tematów, innych może to zniechęcić do gry. A może znajdzie się także ktoś, dla kogo mojeforum nie jest takie złe i wolałby, żeby forum zostało tutaj? Która opcja najbardziej Wam odpowiada?
    Jestem otarty na wszelkie sugestie. Głosujcie i jeżeli macie ochotę, to wypowiadajcie się w temacie. Nikt nie będzie na nikogo zły za wyrażenie własnego zdania, więc nie bójcie się. To użytkownicy mają być zadowoleni z forum, więc decyzję o przenosinach pozostawiam Wam. c:

Nagrody:

ADMIN NA URLOPIE. W razie problemów, proszę kontaktować się z Tykiem i Mari.
    Loire
    [Usunięty]

Wzrost / waga: /
    Wysłany: 7 Wrzesień 2012, 19:56   

Osobiście bardziej jestem za przeniesieniem bazy i zrobieniem ewentualnej czystki, ale w gruncie rzeczy odpowiada mi każda inna opcja, byle przenieść forum, bo choć do mf jestem przyzwyczajona, to jego fochy są co najmniej uciążliwe.
    Annabelle
    [Usunięty]

Wysłany: 7 Wrzesień 2012, 22:16   

Wybrałam opcję pierwszą ewidentnie wpisując się w te potężne masy 5 osób które wyraziły swoje zdanie. Na wstępie: powodzenia drodzy użytkownicy jak już będzie po wszystkim, wtedy będziecie narzekać, że to wcale nie miało tak być.

No dobrze, skoro to już skrytykowałam zblazowanie społeczne, czas przejść do części zasadniczej. Jak wspomniałam na sb, jestem raczej za przenoszeniem łącznie z bazą danych - że to tak ujmę, mniejszy wstrząs. Nie wiem czy i tu tak jest, ale statystyczny użytkownik w moich oczach to ewidentny flegmatyk i jakieś kosmiczne zmiany bynajmniej mu nie będą odpowiadać, chyba, że coś mu mocno w systemie dokucza (ot, tutaj fakt, że mojeforum.net ma po prostu za słaby sprzęt i chyba nie spodziewało się takiej popularności) a nawet jak zmiany mają przyjść to lepiej aby to nie były rewolucje. Tak wynika z moich osobistych obserwacji. Nie widzę więc za bardzo tego statystycznego użytkownika podekscytowanego opcją taką, że musi zakładać konto, kopiować kp, podpis, w ogóle - wszystko, no i mu jeszcze jego drogocenne posty przepadają (a niektórzy użytkownicy to istni literaci! tylko czekać aż tu stworzą kącik poetycki).
    Dodatkowo - multikonta... mamy jedną osobę która ma cztery konta. Ot, przykład widzę powyżej. :3 A tu klops, trzeba wszystkie je znowu przerzucać, robić KP, czekać na akceptację, nie wspominam o relacjach postaci które też mogą się rąbnąć, ogółem kawałek stażu forumowego, oczywista rzecz, bierze ładnie w łeb i idzie się powiesić. Mało komfortowa sytuacja. Narzekać by nie mogły co najwyżej osoby nie do końca zadowolone ze swoich postaci, bo to jest właśnie dobry moment aby coś w nich zmienić.
    No ale załóżmy, że mamy całą masę flegmatyków którzy stwierdzili, że mają tu za dużo do stracenia aby ot tak porzucać swoje biedne postacie. Już widzę sytuację kiedy jest po kilkanaście-kilkadziesiąt KP dziennie, każda z historią, zespołem bagażu staroforumowego na karku, błędami i wszystkim innym co moderatorzy czy admini muszą sprawdzić żeby się chociaż upewnić, że user tylko skopiował i niczego głupiego nie dodał, robiąc kadry w bambuko. Widzę jak bardzo jest na to czas ważąc na to, ile czekałam na akcept.
    Albo by trzeba było kogoś wynająć, albo wziąć kilka dni urlopu zdrowotnego.
    Zasadniczo... zastanawiałam się nad opcją trzecią, której do tej pory nikt nie poparł. Po pierwsze bowiem, jestem niesamowicie flegmatyczna i nie cierpię przeprowadzek, po drugie, cóż, przez te wszystkie lata się przyzwyczaiłam do mf. Ale się czuję staro. Wracając do materii sprawy, stary skrypt, stare adresy, ot - przywyknąć można. Na dodatek może nie miałam szczęścia do forów (ale i przed spectro nie znałam takiego co by żyło tak długo...) ale, cóż, przenosiny chyba nigdy żadnemu na zdrowie nie wyszły. Nom. Stąd mój lekki sceptycyzm.
    Alice
    [Usunięty]

Wysłany: 8 Wrzesień 2012, 12:02   

Zasmuciło mnie to, że nie ma tu opcji, która wg byłaby najlepsza: przenieść tylko część, to znaczy przenieść bazę danych w całości i skasować zbędne rzeczy. Posprawdzać, kto już na forum w ogóle nie wchodzi, i skasować jego postać wraz z postami. Trudne? Nie wydaje mi się. Ja jestem przeciwna nie tylko robieniu śmietnika, ale także zaczynaniu wszystkiego od początku. No, ale skoro "mojej" opcji nie ma, to zaznaczyłam tę drugą. Bo jednak śmietnik bardziej by mi chyba przeszkadzał.
    Koliber
    [Usunięty]

Wysłany: 8 Wrzesień 2012, 12:43   

Przenosimy się! Najlepiej na soglam albo cba. I oczywiście, z bazą danych. Tu nie chodzi tylko o lenistwo... a może? W każdym bądź razie, jestem pewna, że wiele osób zrezygnowałoby gdyby musiało rejestrować konta od nowa.
    Co do nieaktywnych kont - od czego są moderatorzy i kilku adminów? Przecież to ich robota, żeby zająć się czystkami. Ja rozumiem - brak czasu i te sprawy... ale kiedy nie ma się czasu, nie powinno się bawić w fora, ot co.

Dlatego zaznaczyłam opcję pierwszą, aczkolwiek syf w kontach jest i należałoby go posprzątać.

Porcelanowy Panicz

Aktualny ubiór: Beżowa koszula, brązowy krawat z przyczepioną kościaną broszą, czarne spodnie, wysokie skórzane buty zapinane na klamry i ozdobione z przodu króliczymi czaszkami, długi, czarny płaszcz. Do tego klasyczny, czarny kapelusz z doczepionym niewielkim ptasim szkieletem oraz kartą Króla Pik.
    Znaki szczególne: Androgyniczna uroda, dwubarwność tęczówki i ledwie widoczne źrenice
    Wysłany: 8 Wrzesień 2012, 12:58   

Pozwolicie, że wtrącę coś od siebie, niezwiązanego bezpośrednio z tematem ankiety.
      Nie dodałem opcji z czystką, ponieważ gdybym miał czas, zrobiłbym ją już dawno. Mam go wystarczająco dużo, by zająć się podstawowymi potrzebami forum, że tak to określę, ale porządne czystki wymagają go naprawdę bardzo wiele. Jeżeli tylko uda mi się wygospodarować te kilka-kilkanaście godzin, z pewnością wezmę się za usuwanie zbędnych tematów, postów i kont. Tu, bądź już na nowym hostingu.

Nagrody:

Koliber
    [Usunięty]

Wysłany: 8 Wrzesień 2012, 13:13   

Oleś, ja zdaję sobie sprawę, że zajmuje to mnóstwo czasu i jestem przekonana, że jedna osoba nie zdoła tego zrobić. A jeżeli już, to potrzeba by na to co najmniej 3-4 dni. Dlatego też wspomniałam o moderatorach i reszcie administracji.

Porcelanowy Panicz

Wysłany: 8 Wrzesień 2012, 16:58   

Widzisz, Koliber. Niestety, nie tylko ja jestem osobą zabieganą. Reszta administracji podobnie jak ja, może nie mieć wystarczająco dużo czasu, żeby od razu mi z tym pomóc. Zwłaszcza, że, jak sama zauważyłaś, na to potrzeba paru dni. Stąd też mówię, że jeżeli uda się znaleźć czas, to czystki jak najbardziej się odbędą, bez względu na jakim hostingu.

Nagrody:

Wybryk natury

Godność: Eva M. Markovski
    Rasa: Człowiek z lustrzanym dziedzictwem? Zludziały Marionetkarz? Od pewnego czasu po prostu taktycznie omiń to pytanie.
    Nie lubi: wina(y)
    Wzrost / waga: 1,65m / 52,3kg
    Aktualny ubiór: ~grafitowy dwurzędowy płaszcz zimowy ~czarna, elastyczna bluzka z długim rękawem i szeroka spódnica za kolano z jasnego jeansu ~skórzany plecak-sakwa i granatowe okulary nerdy na nosie
    Znaki szczególne: ognistorude włosy, nienaturalnie jasnozielone oczy, piegowata skóra; tatuaż na prawej połowie pleców, blizny na lewym nadgarstku i brzuchu
    Pod ręką: ~plecak + pistolet + Animicus wśród bransoletek, Czarodziejska Wstęga, obecny Anceu
    Broń: naładowany Walther P99 Moriego
    Bestia: Mr. Limpet czyli Strach na Wróble, Anceu, który przedstawia się jako Victor, Renifer o imieniu Tytus
    Nagrody: Czarodziejska Wstęga, Animicus, Bursztynowy kompas
    Kryształ: 2,5g (nieoszlifowane)
    Wysłany: 9 Wrzesień 2012, 11:37   

Jeśli czystka ma się odbyć tak czy tak, to myślę, że warto byłoby jednak przenieść wszystko na nowy adres.
    Później założyć tylko nowy temat, w którym użytkownicy deklarowaliby się, że grają dalej - ci, którzy bywają na forum przecież by widzieli, co działamy. Ewentualnie, machnąć do wszystkich jedną wiadomość-przypominajkę na e-mail (jeśli można, bo pisać po kolei do każdego... *faint*) i dać jakiś czas namysłu - na powrót, bądź też nie.

Pewnie się powtarzam i powtarzam też myśli innych użytkowników, ale choć wystąpienia publiczne nie są moją mocną stroną, gorzej byłoby później złorzeczyć, że mogło się coś powiedzieć a nie zrobiło tego, niż teraz przebrnąć przez moje co najmniej oczywiste pomysły. Taak...

Moja poprzednia styczność z PBF-ami była ohoho temu, więc nie pochwalę się doświadczeniem co innych takich sytuacji, ale uważam, że zmiana serwera jest potrzebna.
    Nastał rok szkolny, więc większość osób będzie miała czas wolny głównie podczas weekendów. Już na wakacjach zdarzało się, że w piątkowe wieczory (ba, bywało, że i od 18-19) na mf nie wszedł nikt, choć miał czas, bo się nie dało. Pomyślmy, co będzie się działo teraz.
    W ten weekend nie było i nie ma mnie praktycznie w domu, więc nie wiem, jakie było przełożenie na rzeczywistość, ale to taka przestroga na przyszłość.
    Jeśli pojawiła się możliwość zmiany, bo bazy wróciły, to uważam, że warto skorzystać.
    Vondur
    [Usunięty]

Wysłany: 9 Wrzesień 2012, 12:33   

Zaznaczyłam odpowiedź pierwszą, choć zastanawiałam się też nad tą trzecią. Powiem tak, dla mnie jest tak naprawdę obojętne, czy Spectro zmieni serwer, czy nie. Faktem jest, że 'humory' mf są irytujące, ale można się do tego przyzwyczaić. Poza tym bardziej lubi się to, co się już zna, wady również.
    Jednak jeśli już się przenosić, to z bazą danych. Nie wiem, jak reszta, ale mnie osobiście zniechęciłaby strata i żmudne kopiowanie wszystkiego na kontach. Ale jak już mówiłam, dla mnie jest bez różnicy.
    Alice
    [Usunięty]

Wysłany: 9 Wrzesień 2012, 13:10   

To mnie właśnie ciekawi, że niektórzy zakładają, że nie warto się przenosić, bo mogą się zdarzyć osoby, które będą zbyt leniwe, by kopiować wszystko swoje od nowa i machną na forum ręką. Czy Wy naprawdę uważacie, że takim leniwcom warto iść na rękę? Że takie osoby naprawdę są ważne i wartościowe dla forum, skoro nic od siebie zrobić nie chcą, nie chcą pomóc forum? Jak ktoś jest zbyt leniwy, by kilka rzeczy przenieść, to tylko patrzeć, jak będzie zbyt leniwy, by na forum wejść... Nie warto się nimi przejmować, trzeba robić swoje, nie patrząc, czy kilku leniom coś nie będzie pasować, czy nie. Jeśli odejdą, to forum tylko na tym zyska. Takie jest moje zdanie.

Upiorny Arystokrata

Godność: Jego Wysokość Arcyksiążę Rosarium, Lord Protektor Krainy Luster
    Wiek: Niektórzy czynami starają się dowieść, że zbyt długo już Rosarium żyje na tym świecie, choć on sam jest odmiennego zdania.
    Rasa: Upiorny Arystokrata
    Lubi: Równy krok marszowy arcyksiążęcych legionów, które białą i czerwoną różę niosą do najdalszych zakątków krainy luster; zapach kwiatów w ogrodach Różanego Pałacu i spokojny szum fontann.
    Nie lubi: Nieposłuszeństwa i fałszywych idei, niszczących piękno niewinnych oczu, niegdyś szczęścia tylko pragnących.
    Wzrost / waga: 178 / 70
    Aktualny ubiór: .
    Znaki szczególne: Tykowość
    Pod ręką: Złoty zegarek kieszonkowy
    Bestia: Alphard (Rubeol), Forets (Tenebrae)
    Nagrody: Lustrzany Pierścień, Zegarmistrzowski Przysmak, Nić Opętania, Lodowy Klejnot, Kamień Duszy, Umbraculum
    SPECJALNE: Administrator, Mistrz Gry | Mister Spectrofobii 2011, Najlepszy Pisarz 2012
    Wysłany: 9 Wrzesień 2012, 13:38   

Jeśli forum ma zostać przeniesione to ze wszystkim. Tutaj nawet nie chodzi o lenistwo ludzi. Wielu, podobnie jak ja, nie będzie chętna do kopiowania swoich kp, bo nie lubią wklejać dwa razy tego samego. Tyle, że nawet to nie jest problem. Ja, jak również wielu innych graczy, którzy już zrobili kp, napisze kp tak samo jak półtora roku temu. Tyle, że będzie to praca dla administracji, zmuszonej to wszystko sprawdzać od nowa (niektóre kp są naprawdę długie, a nie można liczyć, że nikt nic nie zmieni.) Oznaczałoby to, że trzeba będzie poświęcić wiele czasu na akceptowanie kp. Właściwie będzie to tego czasu strata. Co bowiem zyskujemy jeśli wszystko usuniemy? Oczywiście pod względem estetycznym ładnie wygląda jak wszyscy zarejestrowani są aktywni oraz nie ma porzuconych kp. Z drugiej strony te kilka dni na sprawdzanie kp nie wyeliminowałoby takie konta, lecz jedynie sprawiło, że przez chwilę będzie się wszystko wydawało czyste. Nie zapominajmy też o ludziach, którzy nie mają aż tyle czasu i wchodzą na forum raz na tydzień odpisać na posta. Dla nich ten zbędny wymysł jakiegoś użytkownika jest dużym utrudnieniem. Co więcej są to niekiedy bardzo wartościowi gracze.

Trzecia opcja jest moim zdaniem lepsza niż kasowanie wszystkiego, lecz nie do przyjęcia. Ile to razy chciałem napisać posta, a forum nie działało? I to nie tylko ja. Co więcej było to w wakacje, gdzie każdy ma sporo wolnego czasu. Gdy zacznę szkołę zapewne nie będę mógł przebywać na forum tak często i to samo tyczy się wielu innych. Dlatego też słabo działające mf powinno zostać porzucone jak najszybciej ot.

To jednak tyczyło się kp i kont, które trzeba by zakładać od nowa. Co oczywiście, moim zdaniem, jest pomysłem głupim. Pamiętam fora, gdzie takie całkowite czystki, czy przenosiny były częste i mogę was zapewnić, że nie jest to nic przyjemnego.

Inaczej jednak mogłoby być z postami, których ogromna liczba jest porozrzucana po całym forum. Moim zdaniem jednak stanowi ona historię tego co się na spectro działo i nie wolno się jej pozbywać. Owszem, są posty zbędne. Szczególnie gdy ktoś niegrający, czy nawet bez postaci, napisze posta w temacie i gracz chcący wejść na jakąś łączkę nie wie czy jest ona bezludna, czy raczej ludna. Taka sytuacja, jak i wiele innych, może być zbędna. Podobnie jak pseudo walka Lokiego (nie pamiętam z kim) "mgowana" przez Itzateca. (Wybaczcie, że podaje ten przykład, ale akurat miałem okazję pisać w temacie gdzie miała się odbywać.) Przyznam jednak, że pomimo, iż ten pojedynek wywołał u mnie krótkie zamyślenie nad tym co zrobić, to była to sytuacja jednorazowa na tak długi okres gry. Nie zapomnijmy, że postów użytecznych jest więcej. Często nawet wtedy, gdy jeden z graczy już na forum nie gra. Znam również sytuację, gdy osoba wchodziła czytać posty na nieżyjącym już forum, ze względu na sentyment do nich. Dlatego też uważam, że skasowanie wszystkich postów byłoby co najmniej głupie.

Nawet jeśli nie oznaczałoby zaczynania wszystkiego od początku. Chociaż na pewno utrudniłoby pisanie, gdyż jak wiemy poprzednie posty nie zostałyby przeniesione. Co więcej wymagałoby zakładania na nowo tematów, często stworzonych przez kogoś całkiem innego. To już by mogła być kradzież twórczej kreatywności. Tak, wiem, przesadzam, bądź raczej żartuje. Po prostu pokazuje, że przeniesienie postów i tematów byłoby kolejnym utrudnieniem, które jest zbędne.

Pozorna czystość nie trwałaby bowiem długo i nie jest tak bardzo potrzebna. Oczywiście jak mówiłem ładnie wygląda, pod względem estetycznym oczywiście, gdy wszyscy zarejestrowani są aktywni, bardziej, czy mniej, lecz usuwanie osób niegrających powinno odbywać się na drodze reformy, jak to już kiedyś na forum miało miejsce. Administracja może nie zawsze mieć na to czas, zajęta innymi sprawami, ale nie jest to priorytet. Tak samo jak priorytetem dla parlamentu nie jest ustawa o hodowli róż w celach konsumpcyjnych. Jestem jednak przeciwny rewolucji, którą ktoś tutaj proponuje, a która jest najzwyczajniej zbędną zachcianką.

Carlen
    [Usunięty]

Wysłany: 9 Wrzesień 2012, 18:41   

Z całym szacunkiem do wszystkich wypowiedzi i tak ukłonie się przy słowach Tyka, który ma wiele racji i nie widzę tam żadnego ALE. Co do nieaktualnych graczy ,co do starych dawno zamkniętych tematów to Administracja się tym zajmie w późniejszym WOLNYM czasie ,miejmy wyrozumiałość. Rok szkolny juz trwa, a do tego dochodzi też życie prywatne rzeczywiste.
    To tyle z mojej strony(:

Porcelanowy Panicz

Wysłany: 9 Wrzesień 2012, 18:58   

Administracja dziękuje za wszystkie wypowiedzi odnośnie przeprowadzki. Naprawdę, miło jest widzieć taką aktywność użytkowników. c:

Patrząc na wyniki ankiety, zdecydowana większość opowiedziała się za przenosinami wraz z bazą danych. Tak też postaramy się zrobić. Miejmy nadzieję, że tym razem wszystko pójdzie gładko i uda się nam raz na zawsze opuścić zacinające się mf. Nie jestem jednak w stanie zapewnić na sto procent, iż wszystko się uda, toteż w najgorszym wypadku forum pozostanie na starym hostingu.

Nagrody:

Po drugiej stronie krzywego zwierciadła... Strona Główna
    Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi