• Nie minęło zbyt wiele czasu od rozpoczęcia działalności AKSO, a po całej Otchłani rozniosła się wieść o tajemniczej mgle, w której znikają statki. Czytaj więcej...
  • Wstrząsy naruszyły spokój Morza Łez!
    Odczuwalne są na całym jego obszarze, a także na Herbacianych Łąkach i w Malinowym Lesie.
  • Karciana Szajka została przejęta. Nowa władza obiecuje wielkie zmiany i całkowitą reorganizację ugrupowania. Pilnie poszukiwani są nowi członkowie. Czytaj więcej...
  • Spectrofobia pilnie potrzebuje rąk do pracy! Możecie nam pomóc zgłaszając się na Mistrzów Gry oraz Moderatorów.
Trwające:
  • Skarb Pompei
  • Zmrożone Serce

Zapisy:
  • Chwilowo brak

Zawieszone:
  • Brak
  • Drodzy użytkownicy, oficjalnie przenieśliśmy się na nowy serwer!

SPECTROFOBIA.FORUMPOLISH.COM

Zapraszamy do zapoznania się z Uśrednionym Przelicznikiem Waluty. Mamy nadzieję, że przybliży on nieco realia Krainy Luster i Szkarłatnej Otchłani.

Zimowa Liga Wyzwań Fabularnych nadeszła. Ponownie zapraszamy też na Wieści z Trzech Światów - kanoniczne zdarzenia z okolic Lustra i Glasville. Strzeżcie się mrocznych kopuł Czarnodnia i nieznanego wirusa!

W Kompendium pojawił się chronologiczny zapis przebiegu I wojny pomiędzy Ludźmi i KL. Zainteresowanych zapraszamy do lektury.

Drodzy Gracze, uważajcie z nadawaniem swoim postaciom chorób psychicznych, takich jak schizofrenia czy rozdwojenie jaźni (i wiele innych). Pamiętajcie, że nie są one tylko ładnym dodatkiem ubarwiającym postać, a sporym obciążeniem i MG może wykorzystać je przeciwko Wam na fabule. Radzimy więc dwa razy się zastanowić, zanim zdecydujecie się na takie posunięcie.

Pilnie poszukujemy Moderatorów i Mistrzów Gry. Jeżeli ktoś rozważa zgłoszenie się, niech czym prędzej napisze w odpowiednim temacie (linki podane w polu Warte uwagi).

Drodzy użytkownicy z multikontami!
    Administracja prosi, by wszystkie postaci odwiedzać systematycznie. Jeżeli nie jest się w stanie pisać wszystkimi na fabule, to chociaż raz na parę dni posta w Hyde Park
    .
    Marionetki – otwarte
    Kapelusznicy – otwarte
    Cienie – otwarte
    Upiorna Arystokracja – otwarte
    Lunatycy – otwarte
    Ludzie – otwarte
    Opętańcy – otwarte
    Marionetkarze – otwarte
    Dachowcy – otwarte
    Cyrkowcy – otwarte
    Baśniopisarze – otwarte
    Szklani Ludzie – otwarte
    Strachy – otwarte
    Senne Zjawy – otwarte
    Postaci Specjalne – otwarte

Ponieważ cierpimy na deficyt Ludzi, każda postać tej rasy otrzyma na start magiczny przedmiot. Jaki to będzie upominek, zależy od jakości Karty Postaci.

» Archiwum X
    Poprzedni temat :: Następny temat
    Autor Wiadomość
    Shinra
    [Usunięty]

Wzrost / waga: /
    Wysłany: 23 Grudzień 2012, 20:14   Willa Shinry

Jest to duży dom z ogrodzeniem w około, znajduje sie przed nim oraz za nim duże podwórze, za domem jest wielki ogród, a nie daleko niego basen. Dom jest dość duży, ma dwa piętra, na górnym pietrze znajdują się sypialnie, jest ich siedem, zaś na dole, Kuchnia, łazienka, toaleta, salon, i innego typu pokoje.

Dodane po 15 minutach:

Była dość późna godzina a Blackie wciąż nie było, Aby umilić sobie czas, udałem się do kuchni, w celu zrobienia sobie herbaty z dwoma kostkami cukru. Wyjąłem filiżankę z szafki, zaparzyłem herbatę, i zalałem esencję wodą, wziąłem do dłoni filiżankę, udałem się do salonu, położyłem napój na stoliczku, który stał obok fotela, po chwili rozpaliłem kominek, czapkę zawiesiłem na fotelu, który przysunąłem wraz z stoliczkiem bliżej pod kominek. Popijałem co jakiś czas herbatę z filiżanki, obserwowałem, palący sie płomień.

Blackie
    [Usunięty]

Wysłany: 23 Grudzień 2012, 20:33   

Blackie stanęła pod drzwiami willi. Nacisnęła klamkę i otworzyła duże dwuskrzydłowe drzwi. Zasiedziała się trochę w lesie. Nawet nie zauważyła jak późno się zrobiło. Jeszcze raz spojrzała na księżyc świecący na ciemnogranatowym niebie.
    Naprawdę piękna dziś noc
    Cichym krokiem przeszła przez korytarz po czym stanęła przed salonem. Weszła do niego od razu zauważając siedzącego w fotelu Shinrę. Uśmiechnęła się delikatnie. Mimo iż była jego sługą nie traktował jej źle. A nawet całkiem dobrze. Odłożyła swoją torbę i katanę gdzieś w kąt. Zagapiła się na chwilę w ogień. Patrzyła jak iskry wesoło trzaskają w kominku. Potem jej wzrok znów skierowany był na swojego Pana.
    - Dobry wieczór. - Powiedziała, po czym usiadła koło fotela.
    - Jak dziś Panu minął dzień? - Uśmiechnęła się delikatnie.
    Shinra
    [Usunięty]

Wysłany: 23 Grudzień 2012, 20:40   

Popijałem herbatę z filiżanki, czekając na Blackie, po kilku minutach ciszy, w całym domu dało się usłyszeć dźwięk otwierania wejściowych drzwi. Odłożyłem filiżankę na stoliki, następnie złączyłem dłonie, wpatrując się w ogień kominka. "Blackie-Chan wróciła? to miło... " uśmiechnąłem się pod nosem, usłyszałem głos mojej słodkiej kotki za moimi plecami, odpowiedziałem jej pogodnie - Dobry wieczór, Blackie-Chan - kiedy usiadła obok mnie, złapałem ją za dłoń, - Dzień był wyjątkowo nudy, oraz spokojny, a twój Blackie? - Dodałem, lubiłem trzymać ją za dłoń, - Mówiłem ci już, nie mów do mnie pan, dla ciebie Shinra, albo Shin-Kun - Dodałem z uśmiechem, tak, tą dziewczynę traktowałem naprawdę dobrze.
    Blackie
    [Usunięty]

Wysłany: 23 Grudzień 2012, 21:00   

Poczuła na swojej dłoni delikatny uścisk. Shinra dość często łapał ja za rękę. Zdążyła się już do tego przyzwyczaić. Wiedziała, że traktuje ją inaczej. Nie tak jak powinno traktować się sługę. Na dodatek dostała własną, piękną sypialnię, co i tak dla niej było dużo. Po trafieniu do Krainy Luster nie miała się gdzie podziać i to właśnie Shinra ją przygarną. Uśmiechnęła się słysząc pytanie swojego Pana. O tak. Dzisiejszy dzień można uznać za interesujący.
    -U mnie było trochę inaczej. Gdy byłam w lesie spotkałam dość interesującego Cienia. Trochę porozmawialiśmy. Nic wielkiego.
    Podniosła się i przeciągnęła.
    -Nie mogę się przyzwyczaić by mówić Panu po imieniu. To takie małe wyuczenie. - Uśmiechnęła się lekko. -Czy w kuchni jest coś do jedzenia? Zgłodniałam.
    Shinra
    [Usunięty]

Wysłany: 23 Grudzień 2012, 21:17   

Słuchałem uważnie każdego słowa które wypowiadała Blackie-Chan, zawsze gdy mi o czymś opowiadała, podpierałem głowę ręką i uroczo się uśmiechałem. - Tak? to miło że przyjemnie minął ci dzień, cieszę się, twoim szczęściem - Dodałem, zabrałem rękę, którą podpierałem głowę, po czym za jej pomocą wstałem, pociągnąłem Blackie-chan, tak aby także wstała i stała przede mną. Podszedłem bliżej, składając jej całusa na czole, - Każdego dnia jesteś coraz piękniejsza - Dodałem z uśmiechem, po czochrałem jej włosy, następnie udałem sie do kuchni. - Tak, jest dużo rzeczy, co chcesz zjeść? zrobię ci - Dodałem, o tak Pan robiący swojej poddanej jedzenie, naprawdę jest dobry.
    Didime
    [Usunięty]

Wysłany: 23 Grudzień 2012, 21:21   

-Chyba nie powinnam... -pomyślała dziewczyna stojąc przed drzwiami posiadłości. Trzęsąc się lekko, próbowała rozgrzać dłonie. Tyle lat spędziła w lesie, lecz zima w tym roku była wyjątkowo nieznośna. Tak bardzo chciała się chodź na chwilkę rozgrzać. Ciepło kominka, lub nawet łyk herbaty...
    - No nic, raz kozie śmierć - powiedziała do siebie i z niepewnym uśmiechem zapukała do drzwi.
    Blackie
    [Usunięty]

Wysłany: 23 Grudzień 2012, 21:36   

Odskoczyła zarumieniona od Shinry. Nie spodziewała się pocałunku... Nawet w czoło. Tym bardziej takiego wyznania. Czerwona na twarzy podążyła za swoim panem do kuchni. Uważnie przyglądała się jego twarzy, próbują wyczytać z niej co dalej zamierza. Niestety te starania spełzły na niczym. Zamyśliła się na chwilę.
    - Mam ochotę na naleśniki. - Odpowiedziała po chwili - Z dżemem wiśniowym- dodała. Uiadła przy stole. Patrzyła jak Shinra krząta się w kuchni. Oparła się o oparcie krzesła i przymknęła oczy. Jej nos drażniły słodkie zapachy. Z błogiego stanu wyrwał ją odgłos pukania do drzwi. Jej uszy uniosły się a ogon zaczął majtać się na boki.
    Ciekawe kto dobija się tutaj o tej porze
    Spojrzała ciekawsko na swojego Pana.
    - Czyżbyś się kogoś spodziewał?- Zapytała go.
    Shinra
    [Usunięty]

Wysłany: 23 Grudzień 2012, 21:45   

Uśmiechnąłem sie uroczo do zarumienionej dziewczyny, nie ukrywam że uwielbiałem patrzeć na jej zarumienioną twarz. Udaliśmy się we dwoje do kuchni aby zrobić coś do jedzenia dla mojej kocicy, dziewczyna starała się wyczytać z mojej twarzy co planuje jednak wątpię by to się jej udało, przez cały czas gdy robiłem dla niej naleśniki, uśmiechałem się, po chwili usłyszałem pukanie do drzwi. - Nie, nie spodziewałem się nikogo, idę zobaczyć kto to, proszę dokończ - Dodałem z uśmiechem. Udałem się do drzwi, otworzyłem drzwi, uśmiechnąłem sie do dziewczyny, - Tak? w czym mogę pomóc. - Dodałem.
    Didime
    [Usunięty]

Wysłany: 23 Grudzień 2012, 22:06   

Dziewczyna spojrzała swymi szkarłatnymi oczami na chłopka, po czym szybko spuściła głowę, by nie zauważył rumieńców.
    - P-przepraszam że nachodzę o tak barbarzyńskiej porze, Panie.. - wydukała cichutko - A-ale chciałabym prosić o pomoc...
    Drżała. Lecz nie tylko z otaczającego ją zimna. Drżała ze strachu. Obecna sytuacja trochę ją przerastała. Mogłam zacisnąć zęby i dalej mieszkać w lesie- pomyślała
    - C-czy mogłabym prosić o nocleg?- zapytała nieśmiało - Nie mam domu, a na dworze zimno..
    Blackie
    [Usunięty]

Wysłany: 23 Grudzień 2012, 22:23   

Gdy skończyła robić naleśniki i postawiła je na stole postanowiła przekonać się na własne oczy kto przyszedł. W końcu była ciekawskim stworzeniem. Nie mogła przegapić czyich odwiedzin. Zmieniła swoją postać człowieka na kocią o lśniącym ciemnobrązowym futerku. Cichym krokiem podeszła do drzwi. Usiadła koło Shinry i przyjrzała się osóbce stojącej przy drzwiach. Zdziwiła się na widok młodej dziewczyny. Miauknęła po czym spojrzała wesołymi, kocimi oczami na Shinre.
    Niech ją wpuści. Dziewczyna potrzebuje pomocy, jest zimno a jej na pewno przyda się ciepłe łóżko i posiłek.
    Miauknęła po raz drugi po czym otarła się o nogi Shinry, znowu wlepiając w niego swoje czerwonawe oczy.
    Shinra
    [Usunięty]

Wysłany: 23 Grudzień 2012, 22:30   

Spoglądałem na dziewczynę o włosach białych jak śnieg, i oczach czerwonych jak krew. Kiedy powiedziała że chce prosić o moją pomoc, uśmiechnąłem się lekko, ten uśmiech miał ją zachęcić do tego aby powiedziała o co chodzi, bez krępowania się. - Tak? o co chodzi postaram się pomóc - Dodałem, cały czas się uśmiechałem. Po chwili dziewczyna poprosiła o nocleg, zdziwiła mnie ta prośba, po chwili pojawiał się Blackie, prosząc mnie o to abym jej pozwolił, nawet bez jej przekonywania bym ją wpuścił, złapałem młodszą dziewczynę za dłoń, wciągnąłem ją do środka, zamknąłem drzwi. - Nie bój się, chętnie ci pomogę, czuj się jak u siebie. Blacki-Chan zrobisz ciepłej Herbaty dla nas trojga? bardzo cie proszę, my udamy sie do salonu. - Dodałem, z uśmiechem. Po chwili puściłem jej dłoń, udaliśmy się do salonu, ja usiadłem w fotelu przed kominkiem, ona mogła usiąść w fotelu obok.
    Didime
    [Usunięty]

Wysłany: 23 Grudzień 2012, 22:46   

Przez swoje skrzydła miała pewne problemy, lecz po chwili usiadła w fotelu. Nie spodziewała się, że ktoś taki jak on wpuści takiego opętańca do domu
    - Bardzo panu dziękuję... - rzekła nieśmiało i posłała mu uśmiech - Nazywam się Jeanne. Jeanne Deathmaster- D'dime
    Shinra
    [Usunięty]

Wysłany: 23 Grudzień 2012, 22:56   

Spoglądałem na dziewczynę, była bardzo ładna, uśmiechnąłem sie do niej aby poprawić jej samopoczucie. Wstałem z fotela, po czym wyjąłem z kieszeni czekoladę, położyłem ją na jej kolanach, - Kobiety lubią słodycze - Dodałem z uśmiechem. Kiedy dziewczyna mi się przedstawiał postanowiłem się odezwać, przy okazji się przedstawić, - Piękne imię, tak samo piękne jak jego właścicielka - Dodałem, znowu uroczo się uśmiechnąłem. - Lecz jest trochę za długie, mogę mówić Didi-Chan? Jestem Tatsumi Shinra, mam dziewiętnaście lat a ty? - powiedziałem, poklepałem ją po głowie, znowu się uśmiechając, chciałem dodać jej otuchy.
    Blackie
    [Usunięty]

Wysłany: 23 Grudzień 2012, 22:59   

Ponownie zmieniłam swoją formę. Tym razem na człowieka.
    - Oczywiście!- odparłam Shinrze po czym wróciłam do kuchni. Zaparzyłam zieloną herbatę i wlałam ją do filiżanek ozdobionych wzorkiem w różne słodycze.
    Ciekawe skąd je wytrzasną?
    Weszłam do salonu po czym nieśmiale uśmiechnęłam się do dziewczyny. Postawiłam przed nią i Shinrą herbatę.
    - Jeżeli jesteście głodni to w kuchni są naleśniki. Stanęłam jak słup na środku salonu. Nie wiedząc co ze sobą zrobić postanowiła się szybko ulotnić. Mimo iż sama chciałam by wpuścić tą dziewczynę, to jednak nie przepadałam za obcymi.
    - Ja może pójdę już do swojego pokoju. - Powiedziałam po czym lekko speszona ruszyłam w stronę mojej sypialni.
    Didime
    [Usunięty]

Wysłany: 23 Grudzień 2012, 23:16   

Ułamała kawałek czekolady, a w dłoń ujęła słodką filiżankę. Na słowa chłopaka Mocno się zarumieniła. Nieśmiało zerknęła mu w oczy, uśmiechając się słodko.
    - Oczywiście, nazywaj się jak chcesz, Panie- powiedziała z uśmiechem - A lat mam 17, panie.- rzekła, upijając łyk herbaty. To przyjemne ciepło po wypiciu ciepłego napoju. Jeanne mimowolnie uśmiechnęła się. Od tylu lat mieszkała w lesie, więc to ciepło było dla niej niczym chleb dla głodnego.
    Po drugiej stronie krzywego zwierciadła... Strona Główna
    Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi