Nie minęło zbyt wiele czasu od rozpoczęcia działalności AKSO, a po całej Otchłani rozniosła się wieść o tajemniczej mgle, w której znikają statki. Czytaj więcej...
Karciana Szajka została przejęta. Nowa władza obiecuje wielkie zmiany i całkowitą reorganizację ugrupowania. Pilnie poszukiwani są nowi członkowie. Czytaj więcej...
Spectrofobia pilnie potrzebuje rąk do pracy! Możecie nam pomóc zgłaszając się na Mistrzów Gry oraz Moderatorów.
Zapraszamy do zapoznania się z Uśrednionym Przelicznikiem Waluty. Mamy nadzieję, że przybliży on nieco realia Krainy Luster i Szkarłatnej Otchłani.
Zimowa Liga Wyzwań Fabularnych nadeszła. Ponownie zapraszamy też na Wieści z Trzech Światów - kanoniczne zdarzenia z okolic Lustra i Glasville. Strzeżcie się mrocznych kopuł Czarnodnia i nieznanego wirusa!
W Kompendium pojawił się chronologiczny zapis przebiegu I wojny pomiędzy Ludźmi i KL. Zainteresowanych zapraszamy do lektury.
Drodzy Gracze, uważajcie z nadawaniem swoim postaciom chorób psychicznych, takich jak schizofrenia czy rozdwojenie jaźni (i wiele innych). Pamiętajcie, że nie są one tylko ładnym dodatkiem ubarwiającym postać, a sporym obciążeniem i MG może wykorzystać je przeciwko Wam na fabule. Radzimy więc dwa razy się zastanowić, zanim zdecydujecie się na takie posunięcie.
Pilnie poszukujemy Moderatorów i Mistrzów Gry. Jeżeli ktoś rozważa zgłoszenie się, niech czym prędzej napisze w odpowiednim temacie (linki podane w polu Warte uwagi).
Drodzy użytkownicy z multikontami!
Administracja prosi, by wszystkie postaci odwiedzać systematycznie. Jeżeli nie jest się w stanie pisać wszystkimi na fabule, to chociaż raz na parę dni posta w Hyde Park.
Ponieważ cierpimy na deficyt Ludzi, każda postać tej rasy otrzyma na start magiczny przedmiot. Jaki to będzie upominek, zależy od jakości Karty Postaci.
Godność: Amadeusz Odinson Wiek: 27 lat Rasa: Marionetkarz Wzrost / waga: 190 cm / Aktualny ubiór: Czarny garnitur. Biała koszula. Krawat w odcieniu ciemnej zieleni. Spinki do mankietów ze szmaragdami. Znaki szczególne: lewe ślepie jest soczyście szmaragdowe, a drugie, czerwone, z dziwnymi symbolami na tęczówce, większość czasu zasłonięte opatrunkiem bądź opaską. Tatuaż runiczny na całych plecach. Pan / Sługa: - / Adrien Pod ręką: butelka wody mineralnej SPECJALNE: Najlepszy Pisarz 2011, Upiorny Książę (Halloween 2011)
Wysłany: 3 Maj 2011, 21:05 Plagiat
Z przykrością donoszę i stwierdzam, że Faust jest bezczelnym plagiatorem. Przepraszam za nazywanie rzeczy po imieniu, ale jeśli ktoś ma dość tupetu, żeby skopiować opisy charakteru i historię z Onirisme i wkleić, to naprawdę należy zwrócić na to uwagę. Tak, byłem na Onirisme. Miałem postaci kilka, między innymi Severusa i Doriana. Później nie miałem już czasu wchodzić, bo w tym roku mam maturę i musiałem się dużo uczyć. Po czym, przeczytałem z niemałym zaskoczeniem, że Faust wykorzystał 'historię swojej starej postaci, żeby było ciekawiej' i wkleił historię Doriana Graya, którą napisałem na tamtym forum (nota bene mnie zjechano wtedy za brak oryginalności). Ja jeszcze bym rozumiał inspirowanie się, ale to jest SKOPIOWANE i wklejone ze zmienionym imieniem! Potem, czytając kartę doznałem istnego deja vu, wczytując się w opis charakteru, najpierw Doriana (zmieniony w bardzo niewielkim stopniu, chyba tylko kilka zdań dodanych) a następnie Severusa (tutaj już bez żadnej ingerencji, ctr+v).
Jest mi niesamowicie przykro, że ktoś mógł tak postąpić, bo to jest naprawdę cios poniżej pasa. Najgorsze jest to, że obecnie Onirisme jest zablokowane i nie wiem, czy adminki nie pokasowały starych postów, mam jednak nadzieję, że znajdą się dowody. Jeśli nie, Sinarie, Asmodeusz i Faust (ten z Onirisme) mogą moje słowa potwierdzić.
Piszę o tym także tutaj, bo uważam, że o takim skandalu powinno wiedzieć jak najwięcej osób.
Pozdrawiam. Loki.
Faust
Gość
Wzrost / waga: /
Wysłany: 3 Maj 2011, 21:12
A ja z przykrością, bo taka jest prawda - mówię po raz kolejny, że to nie ja pisałem charakter tej postaci i jeśli naprawdę został on skopiowany {przez moją znajomą, która już bardzo dawno dla mnie go pisała} to proszę o cofnięcie mi rasy i ogółem usunięcie KP bo tak będzie sprawiedliwe, bądź usunięcie mi tej postaci. Ja osobiście porozmawiam z tą moją przyjaciółką i wszystko wyjaśnię.
Tak, więc, nie chcę wychodzić, że to ja, bo tak nie jest i proszę o usunięcie, bądź same usunięcie KP, bym mógł zrobić wszystko sam.
Mayfed
Gość
Wzrost / waga: /
Wysłany: 3 Maj 2011, 21:15
Ooo tak, zwal teraz wszystko na anonimową przyjaciółkę, maestro~
Flaki mi się przewracają. Jakbyś się chociaż umiał przyznać to bym Ci zwrócił resztki godności, ale widzę że nie ma co wierzyć w niektórych. Nic więcej nie dodam, bo za dużo epitetów mi się ciśnie na usta a delikwent tego nie wart.
Również posyłam zdegustowane pozdrowienia ~
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum chronione jest prawami autorskimi! Zakaz kopiowania i rozpowszechniania całości bądź części forum bez zgody jego twórców. Dotyczy także kodów graficznych!