Nie minęło zbyt wiele czasu od rozpoczęcia działalności AKSO, a po całej Otchłani rozniosła się wieść o tajemniczej mgle, w której znikają statki. Czytaj więcej...
Karciana Szajka została przejęta. Nowa władza obiecuje wielkie zmiany i całkowitą reorganizację ugrupowania. Pilnie poszukiwani są nowi członkowie. Czytaj więcej...
Spectrofobia pilnie potrzebuje rąk do pracy! Możecie nam pomóc zgłaszając się na Mistrzów Gry oraz Moderatorów.
Zapraszamy do zapoznania się z Uśrednionym Przelicznikiem Waluty. Mamy nadzieję, że przybliży on nieco realia Krainy Luster i Szkarłatnej Otchłani.
Zimowa Liga Wyzwań Fabularnych nadeszła. Ponownie zapraszamy też na Wieści z Trzech Światów - kanoniczne zdarzenia z okolic Lustra i Glasville. Strzeżcie się mrocznych kopuł Czarnodnia i nieznanego wirusa!
W Kompendium pojawił się chronologiczny zapis przebiegu I wojny pomiędzy Ludźmi i KL. Zainteresowanych zapraszamy do lektury.
Drodzy Gracze, uważajcie z nadawaniem swoim postaciom chorób psychicznych, takich jak schizofrenia czy rozdwojenie jaźni (i wiele innych). Pamiętajcie, że nie są one tylko ładnym dodatkiem ubarwiającym postać, a sporym obciążeniem i MG może wykorzystać je przeciwko Wam na fabule. Radzimy więc dwa razy się zastanowić, zanim zdecydujecie się na takie posunięcie.
Pilnie poszukujemy Moderatorów i Mistrzów Gry. Jeżeli ktoś rozważa zgłoszenie się, niech czym prędzej napisze w odpowiednim temacie (linki podane w polu Warte uwagi).
Drodzy użytkownicy z multikontami!
Administracja prosi, by wszystkie postaci odwiedzać systematycznie. Jeżeli nie jest się w stanie pisać wszystkimi na fabule, to chociaż raz na parę dni posta w Hyde Park.
Ponieważ cierpimy na deficyt Ludzi, każda postać tej rasy otrzyma na start magiczny przedmiot. Jaki to będzie upominek, zależy od jakości Karty Postaci.
Klinika "Zatrute Jabłko"
Amatorska Avatarnia Dr Bane'a
Znalazłaś/łeś obrazek pasujący do postaci ale tworzenie ładnych, przejrzystych avatarów to dla ciebie czarna magia? A może zwyczajnie jesteś zbyt leniwa/wy? No problemo! Dr Bane, znany we wszystkich światach Chirurg Plastyczny i Mistrz Skalpela pomoże i skroi avek lub sygnaturkę jak się patrzy!
Z racji, że sam Dr Bane jest raczej leniwy, nie szuka obrazków samodzielnie. No co... Jak się idzie do Chirurga Plastycznego to z konkretnym problemem a nie "Niech mi pan coś poprawi."
Czasu mam relatywnie sporo, bo studia skończone, ale proszę o wyrozumiałość.
Prace które wychodzą spod noża znamienitego Chirurga są minimalistyczne, estetyczne i cechuje je pewna powtarzalność wzoru ale pewnie z czasem Doktor polepszy swój warsztat i obrazki będą coraz ładniejsze!
Anarchs: Przywódczyni Rebelii Godność: Sophie "Opal" Bugs / Esmé de Chardonnay Wiek: gdy ukrywa arogancję, wygląda na nastolatkę. Lubi: suszone owoce i nowe moce Nie lubi: niekompetencji i braku kontroli | czekolady i deszczu Wzrost / waga: 1,80m bez obcasów / 65kg Aktualny ubiór: Dopasowana burgundowa suknia o długich rękawach - spódnica opadająca do kostek składa się z szerokich, niemal prześwitujących pasów koronek. Na ramionach etola z futra lodowego lisa, dodatkowo rękawiczki, a na nich pierścienie. Pantofle na wysokim, masywnym obcasie widoczne są spod spódnicy.
Kreska na oku, dopasowany do cery puder oraz koralowa szminka. Włosy splecione w koronę, nad karkiem szkarłatna brosza spinająca warkocze. Znaki szczególne: palce o czterech stawach; wytatuowane imię na miękkiej części prawego nadgarstka Zawód: oficjalnie sekretarz arcyksięcia Pod ręką: skórzana aktówka, parasolka oraz Artefakty Bestia: Likyus z rdzawą gwiazdą na pysku (Orem), jadowicie zielony Avi (Verde), Alam (Riehl) o grzbiecie pełnym czarnych magnolii Nagrody: Bolerko-niewidko, Krwawa Broszka, Cukrowe Berło, Maska Tysiąca Twarzy, Bursztynowy kompas Stan zdrowia: z tkliwą raną postrzałową w mięśniu dwugłowym lewego ramienia SPECJALNE: Administrator Pomocniczy, Mistrz Gry | Odkrywca Drugiej Strony Lustra
Wysłany: 22 Grudzień 2017, 01:10
Rodzaj zamówienia: avatar
Link do obrazka:https://imgur.com/q6SSTXv Napis główny: ---
Napis dodatkowy: /małą czcionką, klasycznie/
i want to see miracles
to see the world change
i wrestled the angel
Inne uwagi: oczy w kierunku lazuru/błękitu; jakieś ładne tło (może być kwiatowe) + owalny kształt ava, no i usunięcie znaku dA albo kadr taki, żeby go ominąć, jeśli nie dasz rady. Pół twarzy też będzie spoko <3
Godność: Niegdyś 1.70, teraz po prostu Ivo Wiek: Trudno stwierdzić, ale powiedzmy, że ciało ma mniej niż 18 lat. Umysł jeszcze mniej Rasa: Cyrkowiec Lubi: Panią Nie lubi: Bieli, mocnego światła i zapachu szpitali Wzrost / waga: 165/48 Aktualny ubiór: Luźna, bura koszula zapinana na cztery guziki z czego większość jest rozpięte. Brązowe, znoszone bryczesy. Znaki szczególne: Liczne blizny (po szwach i nie tylko), również na twarzy Pod ręką: Zupełnie nic
Wysłany: 7 Luty 2018, 16:10
Rodzaj zamówienia: Avatar i obrazek do podpisu
Link do obrazków:https://imgur.com/a/fZr50 Napis główny: av: 1.70/Ivo (mogą się na siebie np. nakładać, pozostawiam to twojej kreatywności <3) podpis: She's lost control again
Napis dodatkowy: av: She's lost control
Podpis: Confusion in her eyes that says it all.
And she gave away the secrets of her past,
And a voice that told her when and where to act,
And she screamed out kicking on her side and said,
And seized up on the floor, I thought she'd die.
Inne uwagi:
- pierwszy obrazek (z dwoma głowami) na avek. Chodzi mi o głowę po prawej stronie. Ładnie przyciąć żeby nie było widać zwierzęcych uszu.
- drugie, logicznie, na podpis, tu nie mam większych uwag
- przepraszam jeśli coś jest niejasne lub jest za dużo tekstu ;-;
Godność: Niegdyś 1.70, teraz po prostu Ivo Wiek: Trudno stwierdzić, ale powiedzmy, że ciało ma mniej niż 18 lat. Umysł jeszcze mniej Rasa: Cyrkowiec Lubi: Panią Nie lubi: Bieli, mocnego światła i zapachu szpitali Wzrost / waga: 165/48 Aktualny ubiór: Luźna, bura koszula zapinana na cztery guziki z czego większość jest rozpięte. Brązowe, znoszone bryczesy. Znaki szczególne: Liczne blizny (po szwach i nie tylko), również na twarzy Pod ręką: Zupełnie nic
Wysłany: 8 Luty 2018, 14:55
Dziękuję ci ślicznie, avatary wyglądają super <3 Czy mogłabym tylko prosić o małą korektę obrazka w podpisie? Żeby zostawić tylko "Confusion in her eyes that says it all." a resztę upchnę sobie w tekście pod obrazkiem. Tak powinno być lepiej. Przepraszam za kłopot ;-;
And seized up on the floor, I thought she'd die.
Organizacja MORIA: Główny Zarządca Godność: Cecille Clementine Tichý alias Teresa Palmer. Wiek: Nieznany. Wygląd sugeruje, że jest po 20-stce. Rasa: Uchodzi za człowieka. Lubi: Perfekcję. Ceni ponadprzeciętną inteligencję i profesjonalizm. Fascynują ją diamenty. Ma też słabość do zapachu ambry i frezji. Nie lubi: Prawdy. Wzrost / waga: 173 cm. / 50 kg. Aktualny ubiór: Kaszmirowy płaszcz, krótka sukienka z miękkiej dzianiny i matowe rajstopy. Na stopach lakierowane szpilki. Wszystko w odcieniach czerni. W uszach diamentowe kolczyki, a na nadgarstku platynowy zegarek. Znaki szczególne: Piegowate ramiona i dekolt. Zawód: Oficjalnie Dyrektor ds. Badań i Rozwoju Grupy Forvax Public Health. Pod ręką: Torebka, a w niej portfel, dokumenty (fałszywe), jakieś pięć telefonów komórkowych, okulary od Prady, paralizator i Zoloft. Broń: Umysł. Nagrody: Maska Tysiąca Twarzy SPECJALNE: Mistrz Gry (uprawnienia tymczasowe)
Wysłany: 25 Luty 2018, 16:15
Link do obrazka:https://i.imgur.com/FwaluEy.jpg Napis główny: brak
Napis dodatkowy: "She loved mysteries so much that she became one."
> mała czcionka w odcieniach bieli/szarości/czerni/ew. stonowanego fioletu. Możesz nadać mu też efekt przeźroczystości lub inny, wedle własnych upodobań.
Inne uwagi: Utrzymaj tylko szaro-buro-fioletową kolorystykę, ewentualnie jeszcze bardziej ją ochłodź. Co do tła nie mam zdania, ale chyba jednak wolałabym żeby całość była możliwie jak najbardziej minimalistyczna i monochromatyczna. Aha, no i rzecz jasna nie ucinaj tyłeczka. Pięknie dziękuję. c:
Stowarzyszenie Czarnej Róży: Różana Czarownica Godność: Erin Collins ale mów mi Seamair. Wiek: Już 17 lat gości mnie ten Świat. Rasa: Cyrkowcem się stałam lecz wcale nie chciałam... Lubi: Bestie, taniec, muzykę, widok tęczy, unikalne kreacje a przedewszystkim swobodę. Nie lubi: Lekarzy, aparatury medycznej, zakłamania, niewoli. Wzrost / waga: 166 cm /44kg Aktualny ubiór: https://i.pinimg.com/564x/8a/90/9d/8a909d9cda718c1058ce61a20311d833.jpg Znaki szczególne: Urocze acz ostre rogi na czubku głowy, drapieżne spojrznie o barwie szkarlatu, ozdoby w kształcie czterolisnej koniczyny. Zawód: Samozwańcza opiekunka wszelkich bestii (szczególnie tych zamieszkujących Malinowy Las). Pan / Sługa: -/ Sługę lub służkę chętnie zatrudnię! Pod ręką: Zestaw noży do rzucania, rubinowe serce, sakiewka ze złotem. Broń: Srebrny rapier oraz zestaw noży do rzucania. Bestia: Teti (Avi) Vitavi~ Vivi (Fliks) Nagrody: Rubinowe Serce, Zegarmistrzowski Przysmak (3 szt.), Animicus, Mortis Anulum, Bolerko-niewidko, Bezdenna Sakwa, Fliksy, Cukrowe berło Stan zdrowia: Czuję się dobrze, dzięki że pytasz.
Wysłany: 17 Kwiecień 2018, 19:20
Link do obrazka:https://i.pinimg.com/564x/5e/37/11/5e3711252cb09c7fae369251bd2090a3.jpg Napis główny: Seamair
Napis dodatkowy: „Ta bestia, która we mnie tkwi, jest uśpiona.
Nie budź jej, a nie zrobi Ci krzywdy.
Ups… już za późno.”
> mała czcionka w odcieniach bieli/szarości/czerni/ew. stonowanego fioletu. Możesz nadać mu też efekt przeźroczystości lub inny, wedle własnych upodobań.
Inne uwagi: Obecna kolorystyka mi się podoba, ewentualnie można nieco ożywić. Zdam się na Ciebie. Co do tła mile widziane motywy: bańki mydlane/ ciernie/ róże. Subtelnie, acz z pazurem o. Jeśli chodzi o kadrowanie, to chciałabym by było, widać jak najwięcej postaci, w sensie również atuty.
Resztę pozostawiam Twojej wizji twórczej <3. Patrząc na inne Twoje avki, to nie mogę się doczekać efektu pracy x3.
Długo czekałaś, Cecile, ale przyznam, że przy Twoim avku zeszło mi naprawdę sporo czasu. Pomysłów co do tła było wiele, ale ostatecznie zakończyło się na piórach które kojarzą mi się z Twoim obecnym avatarem. Nie obraź się za turkus, jakoś tak ładnie mi pasował.
A, i obcięcie tych zjawiskowych nóg wydawało mi się być wielkim grzechem, dlatego widać prawie całą sylwetkę.
Jeśli coś jest nie tak, powiedź. Mam zapisany projekt i coś mogę jeszcze zmienić.
Godność: Abigail Wiek: 7 lat Rasa: Upiorna Arystokratka Lubi: Puchate zwierzaczki i słodycze Nie lubi: Gorzkiego, jak ktoś komuś robi krzywde Wzrost / waga: 110cm/23kg Aktualny ubiór: http://i.imgur.com/tE7OczY.jpg Znaki szczególne: Malutkie, czerwone spiralne rogi Pod ręką: Pluszowy królik Broń: Uśmiech! Bestia: Magiczny Kapeluterek Nagrody: Zegarmistrzowski przysmak (1szt.), Prezentełko, Kula Pomocna, Kosmata Brosza Stan zdrowia: Zdarte kolanka i mały guz z tyłu głowy SPECJALNE: Pomoc Administracji
Wysłany: 28 Kwiecień 2018, 18:52
Typ zamówienia: Avatar
Link do obrazka:https://imgur.com/a/DhVTkSY Napis główny: Abigail
Inne uwagi: Czerwone oczka. Ma być słodziaśnie <3 jeśli by ci się jakoś udało to jakby na jej główce znalazły się małe czerwone lekko wygiete w tył różki byłoby idealnie ^^
Organizacja MORIA: Główny Zarządca Godność: Cecille Clementine Tichý alias Teresa Palmer. Wiek: Nieznany. Wygląd sugeruje, że jest po 20-stce. Rasa: Uchodzi za człowieka. Lubi: Perfekcję. Ceni ponadprzeciętną inteligencję i profesjonalizm. Fascynują ją diamenty. Ma też słabość do zapachu ambry i frezji. Nie lubi: Prawdy. Wzrost / waga: 173 cm. / 50 kg. Aktualny ubiór: Kaszmirowy płaszcz, krótka sukienka z miękkiej dzianiny i matowe rajstopy. Na stopach lakierowane szpilki. Wszystko w odcieniach czerni. W uszach diamentowe kolczyki, a na nadgarstku platynowy zegarek. Znaki szczególne: Piegowate ramiona i dekolt. Zawód: Oficjalnie Dyrektor ds. Badań i Rozwoju Grupy Forvax Public Health. Pod ręką: Torebka, a w niej portfel, dokumenty (fałszywe), jakieś pięć telefonów komórkowych, okulary od Prady, paralizator i Zoloft. Broń: Umysł. Nagrody: Maska Tysiąca Twarzy SPECJALNE: Mistrz Gry (uprawnienia tymczasowe)
Wysłany: 29 Kwiecień 2018, 20:52
...aż mi słów zabrakło. Piękny. Zastrzeżeń nie mam, mało tego, wkrótce zgłoszę się po następny bo do takiego cuda, konieczny jest nowy podpis. *wciąż próbuje zebrać szczękę z podłogi* o:
Stowarzyszenie Czarnej Róży: Różana Czarownica Godność: Erin Collins ale mów mi Seamair. Wiek: Już 17 lat gości mnie ten Świat. Rasa: Cyrkowcem się stałam lecz wcale nie chciałam... Lubi: Bestie, taniec, muzykę, widok tęczy, unikalne kreacje a przedewszystkim swobodę. Nie lubi: Lekarzy, aparatury medycznej, zakłamania, niewoli. Wzrost / waga: 166 cm /44kg Aktualny ubiór: https://i.pinimg.com/564x/8a/90/9d/8a909d9cda718c1058ce61a20311d833.jpg Znaki szczególne: Urocze acz ostre rogi na czubku głowy, drapieżne spojrznie o barwie szkarlatu, ozdoby w kształcie czterolisnej koniczyny. Zawód: Samozwańcza opiekunka wszelkich bestii (szczególnie tych zamieszkujących Malinowy Las). Pan / Sługa: -/ Sługę lub służkę chętnie zatrudnię! Pod ręką: Zestaw noży do rzucania, rubinowe serce, sakiewka ze złotem. Broń: Srebrny rapier oraz zestaw noży do rzucania. Bestia: Teti (Avi) Vitavi~ Vivi (Fliks) Nagrody: Rubinowe Serce, Zegarmistrzowski Przysmak (3 szt.), Animicus, Mortis Anulum, Bolerko-niewidko, Bezdenna Sakwa, Fliksy, Cukrowe berło Stan zdrowia: Czuję się dobrze, dzięki że pytasz.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum chronione jest prawami autorskimi! Zakaz kopiowania i rozpowszechniania całości bądź części forum bez zgody jego twórców. Dotyczy także kodów graficznych!