Nie minęło zbyt wiele czasu od rozpoczęcia działalności AKSO, a po całej Otchłani rozniosła się wieść o tajemniczej mgle, w której znikają statki. Czytaj więcej...
Karciana Szajka została przejęta. Nowa władza obiecuje wielkie zmiany i całkowitą reorganizację ugrupowania. Pilnie poszukiwani są nowi członkowie. Czytaj więcej...
Spectrofobia pilnie potrzebuje rąk do pracy! Możecie nam pomóc zgłaszając się na Mistrzów Gry oraz Moderatorów.
Zapraszamy do zapoznania się z Uśrednionym Przelicznikiem Waluty. Mamy nadzieję, że przybliży on nieco realia Krainy Luster i Szkarłatnej Otchłani.
Zimowa Liga Wyzwań Fabularnych nadeszła. Ponownie zapraszamy też na Wieści z Trzech Światów - kanoniczne zdarzenia z okolic Lustra i Glasville. Strzeżcie się mrocznych kopuł Czarnodnia i nieznanego wirusa!
W Kompendium pojawił się chronologiczny zapis przebiegu I wojny pomiędzy Ludźmi i KL. Zainteresowanych zapraszamy do lektury.
Drodzy Gracze, uważajcie z nadawaniem swoim postaciom chorób psychicznych, takich jak schizofrenia czy rozdwojenie jaźni (i wiele innych). Pamiętajcie, że nie są one tylko ładnym dodatkiem ubarwiającym postać, a sporym obciążeniem i MG może wykorzystać je przeciwko Wam na fabule. Radzimy więc dwa razy się zastanowić, zanim zdecydujecie się na takie posunięcie.
Pilnie poszukujemy Moderatorów i Mistrzów Gry. Jeżeli ktoś rozważa zgłoszenie się, niech czym prędzej napisze w odpowiednim temacie (linki podane w polu Warte uwagi).
Drodzy użytkownicy z multikontami!
Administracja prosi, by wszystkie postaci odwiedzać systematycznie. Jeżeli nie jest się w stanie pisać wszystkimi na fabule, to chociaż raz na parę dni posta w Hyde Park.
Ponieważ cierpimy na deficyt Ludzi, każda postać tej rasy otrzyma na start magiczny przedmiot. Jaki to będzie upominek, zależy od jakości Karty Postaci.
Karciana Szajka: Król Godność: Lord Oleander de Roitelette Wiek: Od dawna jest dorosły, choć wciąż wygląda na 16 lat. Lubi: Siebie, władzę, swoje bestie, wszystko co krwawe i potworne Nie lubi: Mleka, a fe! Wzrost / waga: 160 cm czystego zła! (+ 4 cm dzięki butom) / Lekka niedowaga Aktualny ubiór: Beżowa koszula, brązowy krawat z przyczepioną kościaną broszą, czarne spodnie, wysokie skórzane buty zapinane na klamry i ozdobione z przodu króliczymi czaszkami, długi, czarny płaszcz. Do tego klasyczny, czarny kapelusz z doczepionym niewielkim ptasim szkieletem oraz kartą Króla Pik. Znaki szczególne: Androgyniczna uroda, dwubarwność tęczówki i ledwie widoczne źrenice Bestia: Yūrei – Morita, Eques – Pan Jednorożek, Noaliks – Christo, Avi – Dolly Nagrody: Bursztynowy Kompas, Kamień Duszy, Kłamstwożerca SPECJALNE: Administrator-Zombie, Grafik | Maskotka Forum
Wysłany: 30 Listopad 2012, 17:53 Drugi Urodzinowy Plebiscyt
Kochani użytkownicy!
Z okazji drugiej rocznicy istnienia Spectrofobii, mamy zaszczyt zaprezentować kolejny Urodzinowy Plebiscyt!
Będzie on wyglądał tak, jak w zeszłym roku. Zabawa polega na wytypowaniu z aktywnych użytkowników swoich faworytów w dziesięciu kategoriach. Skupiamy się jednak nie na postaciach, a na samych osobach, które je wykreowały. Pamiętajcie, że jednego użytkownika można wytypować tylko do jednej kategorii! I tak, można też zagłosować na siebie.
Kod:
[b]Król/Królowa Offtopu:[/b]
[b]Forumowy Błazen:[/b]
[b]Najbardziej milusiński/a na forum:[/b]
[b]Pozytywnie Zakręcony/a:[/b]
[b]Najbardziej czepialski/a na forum:[/b]
[b]Forumowe czyste zUo:[/b]
[b]Najładniejsza Karta Postaci:[/b]
[b]Najładniejszy podpis:[/b]
[b]Najciekawsza historia postaci:[/b]
[b]Najczęściej zmieniający/a avatary:[/b]
Głosowanie zostanie zamknięte za mniej więcej tydzień (data zamknięcia zależy od tego, jak długo będą napływać głosy). Wtedy zwycięzcy otrzymają oryginalne Urodzinowe Statuetki oraz po magicznym drobiazgu.
Godność: Noritoshi Ishiya. Sapphire Ayers Wiek: 20-22 Rasa: Strach lub Straszka Lubi: Kolory tęczy, deszcz, przyrodę! Bycie pomocnym! Wzrost / waga: 210 lub 190 cm / 100 lub 70 kg Aktualny ubiór: Fabuła: facet; kolorowa piżamka i kapcie
/ Retro-lis: facet; jasne jeansowe spodnie, kolorowy sweter, szary plecak. / Retro-brain: kolorowe: bluzka i dresowe spodnie Znaki szczególne: Dwie podłużne blizny na łopatkach, kilka mniejszych na ramionach. Posiada motyle skrzydła. Błękitne oczy i jasna cera. Zawód: ekspert ds. modelowania ryzyka Pan / Sługa: ? / - Pod ręką: fabuła: nic / retro-lis: wszystko Bestia: Avi, Cauchemare Nagrody: Czarodziejska Wstęga, Bursztynowy Kompas, Zegarmistrzowski Przysmak (1szt.), Animicus, Bolerko-niewidko
Wysłany: 2 Grudzień 2012, 10:14
Nikt nie głosuje, to może ja zacznę...
Król/Królowa Offtopu:Bellinda - Ostatnio jest jej tam chyba najwięcej...
Forumowy Błazen:Tyku - Wejdzie, coś pomarudzi, wyjdzie... pojawi się z postem, ktoś go pozaczepia...
Najbardziej milusiński/a na forum:Agapit - jakiś taki nieszkodliwy, bezbronny się wydaje...
Pozytywnie Zakręcony/a:Iskra - Zawsze coś wymyśli, nawet błahe sprawy zacznie ładnie opisywać (patrz nieobecności) i jeszcze się parę argumentów znajdzie.
Najbardziej czepialski/a na forum: Nie wiem kto. Ostatnie co pamiętam (czyt. dawno), to Oluś się ładnie na SB odznaczał.
Forumowe czyste zUo:Ingrid!. Ino tylko by straszyła na śmierć...
Najładniejsza Karta Postaci: Otwarłem kilka ostatnich KP, przeglądam, przeglądam i nic ciekawego się nie trafia... Projekt 13 ma dość estetyczną kartę, i z obrazkami.... ale zdaje się że jest nieaktywny...
Najładniejszy podpis: Ciężko coś wytypować, aczkolwiek Lo ma dość schludny.
Najciekawsza historia postaci: Tutaj pozwolę sobie na nikogo nie głosować, bowiem przeczytałem może ze 3-4 karty postaci, wobec czego wybór mam dość skromny...
Najczęściej zmieniający/a avatary: Cóż, tutaj to z całą pewnością i bezsprzecznie Alice!
Król/Królowa Offtopu: Belinda, zdecydowanie. Ostatnio na prawdę jej tam dużo! : D
Forumowy Błazen: -
Najbardziej milusiński/a na forum: Dark - umiliła mi czas przed powstaniem mojej karty.
Pozytywnie Zakręcony/a: Tyk. Tak jakoś : D
Najbardziej czepialski/a na forum: Nie mam typa.
Forumowe czyste zUo: Ingrid. Bez wahania.
Najładniejsza Karta Postaci: Maggie.
Najładniejszy podpis: -
Najciekawsza historia postaci: -
Najczęściej zmieniający/a avatary: -
Proszę czytać uważniej! „Pamiętajcie, że jednego użytkownika można wytypować tylko do jednej kategorii!”
Godność: Maurice Fellows vel. Leo Wiek: Wizualnie w przedziale 12-14. Rasa: Młody Pisarz Baśń. Lubi: Słodycze; sztukę. Wzrost / waga: 161 cm || 43 kg Aktualny ubiór: - Znaki szczególne: Cały jest szczególny. Pod ręką: Małe farby i pędzle, cukierki w kieszeniach, stara pluszowa żyrafa Moa. SPECJALNE: Mister Lata 2012
Wysłany: 10 Grudzień 2012, 21:18
Król/Królowa Offtopu: No niech będzie Belinda. xd
Forumowy Błazen: ~
Najbardziej milusiński/a na forum:Illcia.~
Pozytywnie Zakręcony/a: ~
Najbardziej czepialski/a na forum: No.. Alice.
Forumowe czyste zUo:Olek, ofc.
Najładniejsza Karta Postaci:Moonlight.
Najładniejszy podpis:Lo.
Najciekawsza historia postaci:Loire. Bardzo przypadła mi do gustu. =w=
Najczęściej zmieniający/a avatary: ~
Wysłany: 23 Grudzień 2012, 19:29
Nie znam za wielu ale spróbuje ^ ^
Król/Królowa Offtopu: hmm Lucky?
Forumowy Błazen: Ja! to znaczy dopiero nim będę
Najbardziej milusiński/a na forum: hmm Lisanna?
Pozytywnie Zakręcony/a: Nie wiem ; Wszyscy chyba
Najbardziej czepialski/a na forum: Nie wiem
Forumowe czyste zUo: Nie wiem
Najładniejsza Karta Postaci: hmm Blackie-Chan
Najładniejszy podpis: nie wiem
Najciekawsza historia postaci: Nie czytam XD
Najczęściej zmieniający/a avatary: na pewno nie ja
Ingrid [Usunięty]
Wzrost / waga: /
Wysłany: 26 Grudzień 2012, 14:01
Hihi, zobaczymy co wyjdzie.
Król/Królowa Offtopu:Belinda. To się rozumie samo przez się :)
Forumowy Błazen: - :c
Najbardziej milusiński/a na forum: Yaradan. Elegancki, milusi i idealny aż do końca sznurówki.
Pozytywnie Zakręcony/a: - :c
Najbardziej czepialski/a na forum: No-ri-toshi. Czepia się i czepia:)
Forumowe czyste zUo: Oprócz mnie... Tyk? Niech będzie Tyk, bo krwiście świeci, chociaż nie miałam przyjemności poznać tego miłego pana.
Najładniejsza Karta Postaci:Agapit bez dyskusji. Uwielbiam każdą jego postać:)
Najładniejszy podpis: -
Najciekawsza historia postaci: Nie czytam esejów :) -
Najczęściej zmieniający/a avatary: Zaraz po Belindzie to chyba pani Iskra :)
Amen. Słowo Ingrid się rzekło i niechaj tak pozostanie.
Anarchs: Przywódczyni Rebelii Godność: Sophie "Opal" Bugs / Esmé de Chardonnay Wiek: gdy ukrywa arogancję, wygląda na nastolatkę. Lubi: suszone owoce i nowe moce Nie lubi: niekompetencji i braku kontroli | czekolady i deszczu Wzrost / waga: 1,80m bez obcasów / 65kg Aktualny ubiór: Dopasowana burgundowa suknia o długich rękawach - spódnica opadająca do kostek składa się z szerokich, niemal prześwitujących pasów koronek. Na ramionach etola z futra lodowego lisa, dodatkowo rękawiczki, a na nich pierścienie. Pantofle na wysokim, masywnym obcasie widoczne są spod spódnicy.
Kreska na oku, dopasowany do cery puder oraz koralowa szminka. Włosy splecione w koronę, nad karkiem szkarłatna brosza spinająca warkocze. Znaki szczególne: palce o czterech stawach; wytatuowane imię na miękkiej części prawego nadgarstka Zawód: oficjalnie sekretarz arcyksięcia Pod ręką: skórzana aktówka, parasolka oraz Artefakty Bestia: Likyus z rdzawą gwiazdą na pysku (Orem), jadowicie zielony Avi (Verde), Alam (Riehl) o grzbiecie pełnym czarnych magnolii Nagrody: Bolerko-niewidko, Krwawa Broszka, Cukrowe Berło, Maska Tysiąca Twarzy, Bursztynowy kompas Stan zdrowia: z tkliwą raną postrzałową w mięśniu dwugłowym lewego ramienia SPECJALNE: Administrator Pomocniczy, Mistrz Gry | Odkrywca Drugiej Strony Lustra
Wysłany: 31 Grudzień 2012, 19:19
Król/Królowa Offtopu:--- Forumowy Błazen:Tyk. Od kiedy zobaczyłam na SB komentarz o książkach i popcornie.
Najbardziej milusiński/a na forum:--- Pozytywnie Zakręcony/a:Iskra. A niech będzie autopromocja! Ostatnie psychodeliczne posty na ten tytuł nie wskazują, ale każdy ma wahania nastrojów, czy nie tak?
Najbardziej czepialski/a na forum: --- Forumowe czyste zUo:Ingrid. Żeby kołka kołkiem i na SB nazywać (:
Najładniejsza Karta Postaci:42. Cudownie niepokojąca.
Najładniejszy podpis: Podpis Loire wyjątkowo mi się podoba.
Najciekawsza historia postaci: ---
Najczęściej zmieniający/a avatary: bezsprzecznie Alice! Szczególnie ostatnio ;)
Król/Królowa Offtopu: offtop nieżyje [*]
Forumowy Błazen: Noritoshi
Najbardziej milusiński/a na forum: Didime
Pozytywnie Zakręcony/a: Najbardziej czepialski/a na forum: mi się nikt nie czepia O.o
Forumowe czyste zUo: Tyk
Najładniejsza Karta Postaci: 42
Najładniejszy podpis:Yuu
Najciekawsza historia postaci: Kylie niech będzie bo mi się podoba
Najczęściej zmieniający/a avatary:Oj nie wiem
Karciana Szajka: Król Godność: Lord Oleander de Roitelette Wiek: Od dawna jest dorosły, choć wciąż wygląda na 16 lat. Lubi: Siebie, władzę, swoje bestie, wszystko co krwawe i potworne Nie lubi: Mleka, a fe! Wzrost / waga: 160 cm czystego zła! (+ 4 cm dzięki butom) / Lekka niedowaga Aktualny ubiór: Beżowa koszula, brązowy krawat z przyczepioną kościaną broszą, czarne spodnie, wysokie skórzane buty zapinane na klamry i ozdobione z przodu króliczymi czaszkami, długi, czarny płaszcz. Do tego klasyczny, czarny kapelusz z doczepionym niewielkim ptasim szkieletem oraz kartą Króla Pik. Znaki szczególne: Androgyniczna uroda, dwubarwność tęczówki i ledwie widoczne źrenice Bestia: Yūrei – Morita, Eques – Pan Jednorożek, Noaliks – Christo, Avi – Dolly Nagrody: Bursztynowy Kompas, Kamień Duszy, Kłamstwożerca SPECJALNE: Administrator-Zombie, Grafik | Maskotka Forum
Wysłany: 29 Styczeń 2013, 14:35
Niestety, jestem zmuszony oficjalnie odwołać Urodzinowy Plebiscyt ze względu na zbyt małe zainteresowanie konkursem.
Nie udało się wyłonić zwycięzców we wszystkich kategoriach, a nawet spośród tych, którzy uzyskali wystarczającą ilość głosów, mniej niż połowa jest obecnie aktywna. W takim wypadku administracja uznała, że nie ma sensu na siłę ciągnąć konkursu. Z całego serca przepraszamy osoby, które z powodu odwołania Plebiscytu zostały pozbawione możliwości otrzymania nagrody.
Być może za rok pójdzie nam lepiej. c:
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum chronione jest prawami autorskimi! Zakaz kopiowania i rozpowszechniania całości bądź części forum bez zgody jego twórców. Dotyczy także kodów graficznych!