Nie minęło zbyt wiele czasu od rozpoczęcia działalności AKSO, a po całej Otchłani rozniosła się wieść o tajemniczej mgle, w której znikają statki. Czytaj więcej...
Karciana Szajka została przejęta. Nowa władza obiecuje wielkie zmiany i całkowitą reorganizację ugrupowania. Pilnie poszukiwani są nowi członkowie. Czytaj więcej...
Spectrofobia pilnie potrzebuje rąk do pracy! Możecie nam pomóc zgłaszając się na Mistrzów Gry oraz Moderatorów.
Zapraszamy do zapoznania się z Uśrednionym Przelicznikiem Waluty. Mamy nadzieję, że przybliży on nieco realia Krainy Luster i Szkarłatnej Otchłani.
Zimowa Liga Wyzwań Fabularnych nadeszła. Ponownie zapraszamy też na Wieści z Trzech Światów - kanoniczne zdarzenia z okolic Lustra i Glasville. Strzeżcie się mrocznych kopuł Czarnodnia i nieznanego wirusa!
W Kompendium pojawił się chronologiczny zapis przebiegu I wojny pomiędzy Ludźmi i KL. Zainteresowanych zapraszamy do lektury.
Drodzy Gracze, uważajcie z nadawaniem swoim postaciom chorób psychicznych, takich jak schizofrenia czy rozdwojenie jaźni (i wiele innych). Pamiętajcie, że nie są one tylko ładnym dodatkiem ubarwiającym postać, a sporym obciążeniem i MG może wykorzystać je przeciwko Wam na fabule. Radzimy więc dwa razy się zastanowić, zanim zdecydujecie się na takie posunięcie.
Pilnie poszukujemy Moderatorów i Mistrzów Gry. Jeżeli ktoś rozważa zgłoszenie się, niech czym prędzej napisze w odpowiednim temacie (linki podane w polu Warte uwagi).
Drodzy użytkownicy z multikontami!
Administracja prosi, by wszystkie postaci odwiedzać systematycznie. Jeżeli nie jest się w stanie pisać wszystkimi na fabule, to chociaż raz na parę dni posta w Hyde Park.
Ponieważ cierpimy na deficyt Ludzi, każda postać tej rasy otrzyma na start magiczny przedmiot. Jaki to będzie upominek, zależy od jakości Karty Postaci.
Nick: Kojarzy mi się z kartami i ścianą na raz .. Hmm 8?
Avatar: Tu będzie tysz 8. Za dużo tego, chociaż bardzo lubię ten obrazek, chyba mi nie pasuje napis.
Podpis: Hmm taki jak na Onirisme, więc za brak wyobraźni czy chęci do zrobienia nowego dam 7.
Relacje: Ni ma ..~
Blaise [Usunięty]
Wzrost / waga: /
Wysłany: 21 Grudzień 2010, 20:49
Nick: Ładny i prosty ~ huhu, chociaż pełne imię mi się nie podoba T.T. Po za tym o takiej tematyce może coś oryginalniejszego? 8 Avatar: Jej, kocham ten art - jest taki słodki ~ ale zmniejszony już nie wygląda tak dobrze. Więc znów 8 Podpis: Tylko avatarki ~? co tam - 5
Prostoty nie karcimy!
Relacje: Ni ma! huhu
Posty: Może dłuższe, hę? Jednak przyznaję są ciekawe i postać jest ciekawa, więc 7
Nah [Usunięty]
Wysłany: 21 Grudzień 2010, 20:58
Nick: Dobrze leży na języku, i oryginalny, nie przypominam sobie, żebym go wcześniej gdzieś widziała. 8.
Avatar: Postać kojarzę tylko z tego, że jest, ale sam art ładny; obróbka niespecjalnie wyszukana, ale estetyczna, ogólnie nie zachwyca, ale w oczy nie razi. Aha, ładne kolory. 7.
Podpis: Nie lubię takich mocnych, nasyconych kolorów, ani w podpisach / postach, ani właściwie w ogóle. Poza tym zapasowe avatary pochowane pod słowami, nic szczególnego właściwie. 6.
Relacje: -
Posty: Nie śledzę uważnie, ale z tego, co czasem dojrzę kątem oka, to całkiem ładne, długie, poprawne i, co najważniejsze, bez pieprzenia o niczym. 8.
Blaise [Usunięty]
Wysłany: 21 Grudzień 2010, 22:10
Mam niestety wrażenie, że ludzie boją się Ciebie oceniać...
W końcu to czepialski admin <3
Nick: Tsai~ ajaj, cudowne. Chociaż może inaczej. Takie inne... i wpada w ucho, ale jeśli patrzeć z drugiej strony to wolę dłuższe nicki. 9 Avatar: Mhm, obrazek naprawdę mi się podoba. Lubię czarno białe, ale z drugiej strony...
Nie ma napisu, a to mnie odstręcza ~ 7/8 Podpis: Ładny, nierzucający się w oczy tekst - jakoś mi tak pasuje do avatara. Według mnie będzie z 9, bo wolałabym obrazek.
Relacje: nie masz, nie masz Jasia
Posty: Jej, uwielbiam je ~ Mają długość w sam raz, po za tym są ciekawe. Co prawda nie czytam ich nałogowo, ale dam 9
Stowarzyszenie Czarnej Róży: Czarna Róża Godność: Madeline Dark Wind. Wiek: 18-20. Rasa: Cień - rzecz jasna.~ x3 Wzrost / waga: 163 / Aktualny ubiór: Sukienka balowa- czarna, maska, wysokie buty. Znaki szczególne: Ona jet cała szczagólna.~ x3 Pan / Sługa: Sob? w?ada? nie da. x3 | Ci?gutek do spraw specjalnych. x3 Maskotka Noah. Pod ręką: Tencio, kosa, bandaże, czarna torebka z potrzebnymi rzeczami i... nutka tajemnicy, czyli maska.~ x3 Stan zdrowia: Głęboka rana w nodze zrobiona paznokciami. SPECJALNE: Główny spiker w SpectroFM | Miss Spectrofobii 2011
Wysłany: 21 Grudzień 2010, 22:20
Nick: Bardzo lubię go, ponieważ... sama nie wiem czemu, po prostu wydaje mi się taki... mru. x3 9,5. *.*
Avatar: Ma w sobie coś, ale jednak... To chyba przez wspólne pisanie powolutku zaczynam dostrzegać w nim wady. Im dłużej obserwuję obrazki, tym więcej widzę w nich wad. xD Pewien z podpisu widzi mi się bardziej. ^.^ Dlatego będzie tak z... 8,7. x3
Podpis: Podoba mi się tekst. x3 Obrazek nawet nawet. ^.^ Ogólnie wrażenie dobre, poza tym pasuje do avka... w sumie 8,5. xP
Relacje: Myślę, że mogę dać spokojnie dyszkę. x3
Posty: Dycha, dycha, dycha. x3 Uwielbiam z Tobą pisać. x333 10. *.*
Każdy chwast co w drogę zechce pięknej róży wejść
Aa, wkrótce zwiędnie i zamieni szybko się w jej część.
Piękna róża zła
Każdego kwitnie dnia
W mordercze kolory przyodziana
Chociaż kwiatem cudnym nasza piękna róża jest
Aa kolce jej poranią nawet najłaskawszy gest.
Nick: Może i kojarzy mi się ze złodziejem z D.N.Angel, które ubóstwiałam swego czasu.. Ale do dziewczyny mi nie pasuje, gomen. Szóstka.
Avatar: Całkiem ładny, nie powiem. Nie lubię jednak artów z tą postacią.. Siedem.
Podpis: Niech będzie.. Te obrazki w jakiś sposób mnie tam odstraszają, ale tekst urzeka. Daję, hm.. Sześć i pół? Relacje: Niezbyt się znamy, więc to pole pozostawię bez komentarza.
Posty: Brawo, brawo. Zasłużyłaś z mojej strony na jakąś dziewiątkę? Mniej więcej.
Viro
Gość
Wysłany: 22 Grudzień 2010, 09:06
Nick: Oryginalny choć nie lubię serpentyn XD. Osiem.
Avatar: Jak zawsze bardzo ładny i dobry. Dziewiątka.
Podpis: Hymmm nawet, nawet. Sześć.
Relacje: Sama sobie to wypełnij xD
Posty: A no bardzo dobre. Ale dziesiątki ci nie dam xD. Dziewiątka.
Serphentina
Gość
Wysłany: 22 Grudzień 2010, 09:15
Nick: Skąd Ty to w ogóle wziąłeś? Nigdy nie lubiłam krótkich nick'ów. Szóstka.
Avatar: Moja przeróbka, więc może powstrzymam się od oceny.. chociaż za sam obrazek dałabym osiem, bo go ubóstwiam.
Podpis: Ty nie masz podpisu! Co za skandal.
Relacje: No. Wypełnij sobie sam.
Posty: Nie wiem.. Z sześć Ci dam? Bo paręnaście błędów mogłabym Ci wytknąć.
Blaise [Usunięty]
Wysłany: 22 Grudzień 2010, 10:49
Nick: Jej, długość w sam raz- jakoś tak mi pasuje. Po za tym są odniesienia, widzę go po raz pierwszy. Skrót jest również cudowny, byłabym chamem nie dając - 10 <3 Avatar: Ten psychodeliczny śmiech, huhu. I obrazek mi się podoba *_* dużo bardziej niż tamten, po za tym - co zrobić ładna obróbka.
Znów - 10 Podpis: Pasuje mi do ava, ale mógłby być troszkę inny... chociaż znów pomysłowo obrobiony xd Napis również jest w sam raz - 9 <3 Relacje: brak .-.
Posty: huhu, długie, jasne i ciekawe. Blai lubić... aczkolwiek nie graliśmy razem, więc nie mogę dać maksa o.o 9 <3
czyli jednak jestem pobłażliwa o.o
Serphentina
Gość
Wysłany: 22 Grudzień 2010, 15:45
Nick: Uwielbiaaaaaam to imię. Dziewięć.
Avatar: Allen, mhm! Obrazek śliczny, przeróbka też.. Dziewiątka.
Podpis: Taki jest.. Siedem.
Relacje: Czy ja wiem.. Z tego, co się dorwałam do Ciebie na sb, to całkiem niezłe.
Nah [Usunięty]
Wysłany: 22 Grudzień 2010, 15:50
Nick: Serpentyna, hm? W życiu by mi do głowy nie przyszło użyć tego słowa jako imienia - i dobrze, dzięki temu jest oryginalnie. Miła odskocznia od głównie japońskich albo pseudojapońskich damskich imion na pbfach. 9.
Avatar: Obrazek i kadr znakomite, obróbka też niczego sobie, problem mam tylko z najmniejszym napisem, tym, który mówi, kto obrabiał avatar. Trochę za wyraźny jest jak dla mnie, odciąga wzrok od głównych napisów. 8.
Podpis: Kolory mi się nie podobają - to samo co u Blaise'a, chociaż tu mniej rażą, to dobrze. Za to grafika niczego sobie. 7.
Relacje: -
Posty: Sensowne i przyjemnie długie. Lubię, czytam, nawet dość często. 8.
Serphentina
Gość
Wysłany: 22 Grudzień 2010, 17:32
Nick: Oryginalne.. ale dla mnie za krótkie. Nie wiem, mam uraz do krótkich nikaczów. ;c Siedem.
Avatar: Ładny! Chociaż nie wiem czy to mężczyzna, czy kobieta. Również siedem.
Podpis: Rajt, rajt, ale brakuje mi jakiegoś zwieńczenia. ;c Siedem.
Relacje: Żadne, niestety. ;c
Stowarzyszenie Czarnej Róży: Czarna Róża Godność: Madeline Dark Wind. Wiek: 18-20. Rasa: Cień - rzecz jasna.~ x3 Wzrost / waga: 163 / Aktualny ubiór: Sukienka balowa- czarna, maska, wysokie buty. Znaki szczególne: Ona jet cała szczagólna.~ x3 Pan / Sługa: Sob? w?ada? nie da. x3 | Ci?gutek do spraw specjalnych. x3 Maskotka Noah. Pod ręką: Tencio, kosa, bandaże, czarna torebka z potrzebnymi rzeczami i... nutka tajemnicy, czyli maska.~ x3 Stan zdrowia: Głęboka rana w nodze zrobiona paznokciami. SPECJALNE: Główny spiker w SpectroFM | Miss Spectrofobii 2011
Wysłany: 22 Grudzień 2010, 18:34
Nick: Mi się bardzo widzi. x3 Na prawdę jest oryginalne i po prostu takie, że nie potrafiłabym go nie lubić i dam z... dychę? x3
Avatar: Jest niestamowity. *.* Strasznie podoba mi się ten rysunek i w ogóle... genialny, ładna obróbka i... dam 9,5. Bo jednak 10 to dla mnie wyjątkowy przypadek. x3
Podpis: Podoba i się, to by było na tyle. ^.^ I znów ten genialny obrazek, więc pozwolę sobie dać... 8,9. xP
Relacje: Raczej brak jako takich. Ewentualnie raz na jakiś czas na sb. Więc załóżmy, ze brak. Posty: Bardzo ładne. Jednak nie pisałam z tobą, a widziałam tylko kilka, więc dam 9. xP
Każdy chwast co w drogę zechce pięknej róży wejść
Aa, wkrótce zwiędnie i zamieni szybko się w jej część.
Piękna róża zła
Każdego kwitnie dnia
W mordercze kolory przyodziana
Chociaż kwiatem cudnym nasza piękna róża jest
Aa kolce jej poranią nawet najłaskawszy gest.
Nick: Dark? Szczerze również kojarzy mi się z D.N.Angel i nie widzę go jako imię dla kobiety, ale... Madie już mi się podoba *_*
W dodatku jest uzasadnionie, dlaczego jest Dark, więc.. 8,9/10 Avatar: Jej, nie lubię tej bohaterki, ale avek mi się wyjątkowo podoba *_* Po za tym oddaje twoją postać, brakuje mi tylko Tencie - 9/10 Podpis: CUDNY, najebany budyń w niego wejdę ~, ładne kolorki o ładnie oprawione obrazki *_* - podpis doskonały buhaha 10 Relacje: Znaczy, ja już nie wiem >.< Darkiś jesteś cudowna, ale naprawdę mało się znamy *_* Więc na razie powstrzymam się od komentarza, a potem dam dychę xd
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum chronione jest prawami autorskimi! Zakaz kopiowania i rozpowszechniania całości bądź części forum bez zgody jego twórców. Dotyczy także kodów graficznych!