Nie minęło zbyt wiele czasu od rozpoczęcia działalności AKSO, a po całej Otchłani rozniosła się wieść o tajemniczej mgle, w której znikają statki. Czytaj więcej...
Karciana Szajka została przejęta. Nowa władza obiecuje wielkie zmiany i całkowitą reorganizację ugrupowania. Pilnie poszukiwani są nowi członkowie. Czytaj więcej...
Spectrofobia pilnie potrzebuje rąk do pracy! Możecie nam pomóc zgłaszając się na Mistrzów Gry oraz Moderatorów.
Zapraszamy do zapoznania się z Uśrednionym Przelicznikiem Waluty. Mamy nadzieję, że przybliży on nieco realia Krainy Luster i Szkarłatnej Otchłani.
Zimowa Liga Wyzwań Fabularnych nadeszła. Ponownie zapraszamy też na Wieści z Trzech Światów - kanoniczne zdarzenia z okolic Lustra i Glasville. Strzeżcie się mrocznych kopuł Czarnodnia i nieznanego wirusa!
W Kompendium pojawił się chronologiczny zapis przebiegu I wojny pomiędzy Ludźmi i KL. Zainteresowanych zapraszamy do lektury.
Drodzy Gracze, uważajcie z nadawaniem swoim postaciom chorób psychicznych, takich jak schizofrenia czy rozdwojenie jaźni (i wiele innych). Pamiętajcie, że nie są one tylko ładnym dodatkiem ubarwiającym postać, a sporym obciążeniem i MG może wykorzystać je przeciwko Wam na fabule. Radzimy więc dwa razy się zastanowić, zanim zdecydujecie się na takie posunięcie.
Pilnie poszukujemy Moderatorów i Mistrzów Gry. Jeżeli ktoś rozważa zgłoszenie się, niech czym prędzej napisze w odpowiednim temacie (linki podane w polu Warte uwagi).
Drodzy użytkownicy z multikontami!
Administracja prosi, by wszystkie postaci odwiedzać systematycznie. Jeżeli nie jest się w stanie pisać wszystkimi na fabule, to chociaż raz na parę dni posta w Hyde Park.
Ponieważ cierpimy na deficyt Ludzi, każda postać tej rasy otrzyma na start magiczny przedmiot. Jaki to będzie upominek, zależy od jakości Karty Postaci.
Dziewczyna nie zatrzymywała długo swojego wzroku w jednym miejscu. Wolała skakać nim z dziwnej, słodkiej mgły na Adrijad, a z niej na drzewa, cukrowe podłoże czy całkiem co innego. W międzyczasie stopą trącała jakiś kamyczek waty, na której stała.
- Umiem.. po to zostałam zrobiona, ale... naprawdę to lubię - mówiąc to usiadła po turecku. - Taniec to dla mnie jakby hobby i praca w jednym - spojrzała na nią swoimi purpurowymi oczami. Może i ciało Elise było piękne, ale ona sama nie była zbytnio z niego zadowolona. Dbała o siebie jak mogła, byleby tylko dążyć do tej idealności... tyle, że głównej konstrukcji nie zmieni. Przecież nie przytyje od jedzenia, bo tłuszczu marionetce nie przybędzie.
- Kiedyś się zastanawiałam, czy nie otworzyć jakiejś szkoły tańca czy czegoś, ale.. nie wiem czy miałabym na tyle cierpliwości – westchnęła cicho, jednocześnie opierając się dłońmi z tyłu i odchylając głowę by móc spojrzeć w niebo. – Jedną osobę na raz to mogłabym uczyć, ale takie większe lekcje... nawet nie wiem czy byliby jacyś chętni. Tutaj to chyba każdy umie, a bachorów… to trzeba mieć do nich podejście. Ja nie mam – zerknęła w stronę mgły, paplając te durnoty. Byleby zapełnić czymś ciszę, jaka mogła tutaj za chwilę się zagościć.
Przez jej usta przemknął mały uśmieszek.
– Myślałaś nad tym, jakby się paliła tamta mgła? – powiedziała, zanim zdążyła się powstrzymać. Szybko spojrzała na Adrijad, jakby przepraszająco. – Może nie powinnam tego mówić. To tylko… takie tam~ - uśmiechnęła się szerzej położyła całkiem na łące i zakładając ręce za głową.
- Wiesz co? Nudzi mi się, a nienawidzę się nudzić. Życie jest za ciekawe by tak siedzieć i... i nic nie robić. Tylko najgorzej jest, jak nie wiadomo co można – ostatnie słowa mruknęła przekąsem. Miała wrażenie, że ten płomień co się w środku palił, jakby podgasał w takich chwilach. Zazwyczaj działo się to w czasie deszczu, czy w pobliżu dużej ilości wody.. a teraz? Może po prostu… ma gorszą chwilę.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum chronione jest prawami autorskimi! Zakaz kopiowania i rozpowszechniania całości bądź części forum bez zgody jego twórców. Dotyczy także kodów graficznych!