Nie minęło zbyt wiele czasu od rozpoczęcia działalności AKSO, a po całej Otchłani rozniosła się wieść o tajemniczej mgle, w której znikają statki. Czytaj więcej...
Karciana Szajka została przejęta. Nowa władza obiecuje wielkie zmiany i całkowitą reorganizację ugrupowania. Pilnie poszukiwani są nowi członkowie. Czytaj więcej...
Spectrofobia pilnie potrzebuje rąk do pracy! Możecie nam pomóc zgłaszając się na Mistrzów Gry oraz Moderatorów.
Zapraszamy do zapoznania się z Uśrednionym Przelicznikiem Waluty. Mamy nadzieję, że przybliży on nieco realia Krainy Luster i Szkarłatnej Otchłani.
Zimowa Liga Wyzwań Fabularnych nadeszła. Ponownie zapraszamy też na Wieści z Trzech Światów - kanoniczne zdarzenia z okolic Lustra i Glasville. Strzeżcie się mrocznych kopuł Czarnodnia i nieznanego wirusa!
W Kompendium pojawił się chronologiczny zapis przebiegu I wojny pomiędzy Ludźmi i KL. Zainteresowanych zapraszamy do lektury.
Drodzy Gracze, uważajcie z nadawaniem swoim postaciom chorób psychicznych, takich jak schizofrenia czy rozdwojenie jaźni (i wiele innych). Pamiętajcie, że nie są one tylko ładnym dodatkiem ubarwiającym postać, a sporym obciążeniem i MG może wykorzystać je przeciwko Wam na fabule. Radzimy więc dwa razy się zastanowić, zanim zdecydujecie się na takie posunięcie.
Pilnie poszukujemy Moderatorów i Mistrzów Gry. Jeżeli ktoś rozważa zgłoszenie się, niech czym prędzej napisze w odpowiednim temacie (linki podane w polu Warte uwagi).
Drodzy użytkownicy z multikontami!
Administracja prosi, by wszystkie postaci odwiedzać systematycznie. Jeżeli nie jest się w stanie pisać wszystkimi na fabule, to chociaż raz na parę dni posta w Hyde Park.
Ponieważ cierpimy na deficyt Ludzi, każda postać tej rasy otrzyma na start magiczny przedmiot. Jaki to będzie upominek, zależy od jakości Karty Postaci.
Anarchs: Rebeliant Godność: Charles Belladonna Verbascum Rasa: Kapelusznik Lubi: wszystko, wszystkich, ( nie licząc wyjątków, patrz: niżej) Nie lubi: Nierówności, rodu Rosarium, ludzi będących jednocześnie złymi i zdrowymi psychicznie Wzrost / waga: 183 cm/ 63 kg Aktualny ubiór: Zielony cylinder schowany pod ubraniem , włosy zaplecione w swoje warkocze, znowu szara bluza i kaptur Zawód: Elektryk (?) Amator (?) Pan / Sługa: jakakolwiek służba jest sprzeczna z zasadami moralnymi Charlesa Pod ręką: podniszczone MP3, talia kart, mały zegarek, ładowarka do MP3, srebrna łyżka, rzeczy, które chowa jego cylinder... Broń: szpada zwana Dziurawcem Bestia: rawnar wody, Kapeluterek Nagrody: Bursztynowy Kompas, Czarodziejska Wstęga, Zegarmistrzowski przysmak Stan zdrowia: siniak na potylicy, krwotok z nosa SPECJALNE: Moderatoświr, Mistrz Gry
Wysłany: 18 Grudzień 2016, 12:55 Pięć pomysłów eventowych!
Mówię sobie dość. To siedziało we mnie stanowczo za długo, pomysły na eventy namnożyły się jak szalone, szczególnie po zakończeniu Kal'amanar i Bestialskiego Pościgu. Nie spisywałem ich, nie liczyłem, po prostu wpadały mi do głowy i męczyły myśli. Ale już finito. Open the door. Uwolnić orkę, zanim mi się wszystkiego odechce!
- Tani-shi, Dolina Papieru - czyli event - miejscówka stworzona specjalnie dla tych rozlicznych miłośników Japonii jakich widuje się na forum. Osłonięta przed światem kurtyną ze srebra i miedzi, Tani-shi jest tak naprawdę olbrzymią szklarnią postawioną na krańcu świata, w której zawsze trwa wiosna i w której nigdy nie pada deszcz ani nie wieje wiatr. Akwedukty nawadniają papierowe rośliny, które są symbolem tego miejsca, to stąd pochodzą zabójczo ostre róże origami, widywane w Ogrodzie Strachu.
Jaki jest zarys fabuły? Otóż wysłana zostaje ekspedycja AKLu, w celu nawiązania sojuszu dyplomatycznego. Niestety, coś na pewno pójdzie nie tak, i kto wie, może doprowadzić to do wybuchu wojny...
- Ludzie mówią, że nie mamy duszy - czyli seria tajemniczych morderstw wstrząsa Miastem Lalek. Nieznana siła zmusza Marionetki do zabijania swoich właścicieli i dokonywania aktów terroru. W mieście narasta panika i nieufność wobec mechanicznych istot. Trzeba będzie jak najszybciej odkryć, kto stoi za tym wszystkim i powstrzymać go jak najszybciej. Dochodzenie w celu odkrycia szaleńca jest tak ciężkie i poplątane, że wynajęci zostają ochotnicy, gotowi zdemaskować tajemniczego terrorystę, który, dosłownie i w przenośni "Pociąga za sznurki"
- Pradawne zło - czyli fabuła, którą przede mną zdążył zaproponować Grub, a mianowicie coś w klimatach "Zewu C'thul'hu" i mitologi H.P.Lovecrafta. Jeśli nie uda się nikomu z nim skontaktować, to wymyślę coś swojego, ale jestem w stanie oddać pałeczkę, gdyż jestem naprawdę ciekaw jego wizji.
- Lazarium - czyli kontrowersyjny zapewne pomysł stworzenia eventu dającego możliwość jednemu ze Strachów odżycia i powrotu do poprzedniej postaci. Czym jest Lazarium? Olbrzymim labiryntem, unoszącym się nad ziemią wraz z wiatrem, pełnym pułapek i niebezpieczeństw. Siła, która znajduje się w jego sercu, o wiele przewyższa moc Anielskiej Łzy... Ale nie tylko nasi gracze chcą połakomić się na ów skarb. Straszliwy Jabberwocky, Żabrołak plugawy, przed laty pokonany mocą Vorpala, wraca do świata żywych i w osłabionej (może ludzkiej, może nie) postaci pragnie zdobyć ową moc, aby przywrócić sobie pełnię sił i stać się ponownie największym koszmarem Krainy Luster. Misja, oczywiście, rzędu A+++, zaś jeśli gdyby pomysł z mocą wskrzeszenia nie przeszedł, grasze zawsze mogą zawalczyć o Worpala...
- Byle do rana - czyli powtórzenie motywu z eventu Halloweenowego - kto wie, może nawet rozpocznie się on w Halloween? Na czym miałby polegać? Każdy, kto utrzymuje ze mną stały kontakt, z pewnością wie, że niedawno miałem jazdę na punkcie wilkołaków. Byłby to typowy schemat gry w Mafię, ewentualnie, jak kto woli, w Rabbit Doubt. Gracze zamknięci zostają w odciętym od świata miejscu, a jeden z nich zostaje przeklęty likantropią i zmuszony do mordowania swoich towarzyszy. Pochmurne niebo na przemian ukazuje i skrywa blask księżyca w pełni, a uwięzieni będą musieli zdemaskować i unieszkodliwić wilkołaka, zanim zabije/ zarazi on wszystkich uczestników tej małej "gry". Event pozafabularny!
No, już, ufff, wyrzuciłem to z siebie. Jak opinie?
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum chronione jest prawami autorskimi! Zakaz kopiowania i rozpowszechniania całości bądź części forum bez zgody jego twórców. Dotyczy także kodów graficznych!