• Nie minęło zbyt wiele czasu od rozpoczęcia działalności AKSO, a po całej Otchłani rozniosła się wieść o tajemniczej mgle, w której znikają statki. Czytaj więcej...
  • Wstrząsy naruszyły spokój Morza Łez!
    Odczuwalne są na całym jego obszarze, a także na Herbacianych Łąkach i w Malinowym Lesie.
  • Karciana Szajka została przejęta. Nowa władza obiecuje wielkie zmiany i całkowitą reorganizację ugrupowania. Pilnie poszukiwani są nowi członkowie. Czytaj więcej...
  • Spectrofobia pilnie potrzebuje rąk do pracy! Możecie nam pomóc zgłaszając się na Mistrzów Gry oraz Moderatorów.
Trwające:
  • Skarb Pompei
  • Zmrożone Serce

Zapisy:
  • Chwilowo brak

Zawieszone:
  • Brak
  • Drodzy użytkownicy, oficjalnie przenieśliśmy się na nowy serwer!

SPECTROFOBIA.FORUMPOLISH.COM

Zapraszamy do zapoznania się z Uśrednionym Przelicznikiem Waluty. Mamy nadzieję, że przybliży on nieco realia Krainy Luster i Szkarłatnej Otchłani.

Zimowa Liga Wyzwań Fabularnych nadeszła. Ponownie zapraszamy też na Wieści z Trzech Światów - kanoniczne zdarzenia z okolic Lustra i Glasville. Strzeżcie się mrocznych kopuł Czarnodnia i nieznanego wirusa!

W Kompendium pojawił się chronologiczny zapis przebiegu I wojny pomiędzy Ludźmi i KL. Zainteresowanych zapraszamy do lektury.

Drodzy Gracze, uważajcie z nadawaniem swoim postaciom chorób psychicznych, takich jak schizofrenia czy rozdwojenie jaźni (i wiele innych). Pamiętajcie, że nie są one tylko ładnym dodatkiem ubarwiającym postać, a sporym obciążeniem i MG może wykorzystać je przeciwko Wam na fabule. Radzimy więc dwa razy się zastanowić, zanim zdecydujecie się na takie posunięcie.

Pilnie poszukujemy Moderatorów i Mistrzów Gry. Jeżeli ktoś rozważa zgłoszenie się, niech czym prędzej napisze w odpowiednim temacie (linki podane w polu Warte uwagi).

Drodzy użytkownicy z multikontami!
    Administracja prosi, by wszystkie postaci odwiedzać systematycznie. Jeżeli nie jest się w stanie pisać wszystkimi na fabule, to chociaż raz na parę dni posta w Hyde Park
    .
    Marionetki – otwarte
    Kapelusznicy – otwarte
    Cienie – otwarte
    Upiorna Arystokracja – otwarte
    Lunatycy – otwarte
    Ludzie – otwarte
    Opętańcy – otwarte
    Marionetkarze – otwarte
    Dachowcy – otwarte
    Cyrkowcy – otwarte
    Baśniopisarze – otwarte
    Szklani Ludzie – otwarte
    Strachy – otwarte
    Senne Zjawy – otwarte
    Postaci Specjalne – otwarte

Ponieważ cierpimy na deficyt Ludzi, każda postać tej rasy otrzyma na start magiczny przedmiot. Jaki to będzie upominek, zależy od jakości Karty Postaci.

» Archiwum X » Oceń Użytkownika
    Poprzedni temat :: Następny temat
    Autor Wiadomość
    Azazel
    [Usunięty]

Wzrost / waga: /
    Wysłany: 30 Styczeń 2012, 12:03   

Nick: Imię po nordyckim bogu zniszczenia i oszustwa myślę, że było dobrym pomysłem. Pasuje do klimatu forum, nie wiem jak z sama postacią bo w to się jeszcze nie zagłębiałem. Krótkie, łatwe do zapamiętania i moim zdaniem fajnie brzmiące. Dla tego oceniłbym je bardzo wysoko. 10/10
    Avatar: Postać na avataże wydaje się być dość ciekawa. Do tego dobrze komponuje się z tłem. Napis prosty ale myślę, że dobrze dobrany. Tylko ten mały napisisik miejscami nieczytelny. Ale całość prezentuje się całkiem nieźle. Po głębszym zastanowieniu daję 9/10
    Podpis: Rysunek w podpisie jest na prawde fajny ale tu podobnie jak w awatarze napis miejscami nieczytelny. Całość niezła choć zdaje się być robiona na szybko. Pozostała część podpisu, jaką stanowią byłe avatary i nagrody, moim zdaniem jest bardzo trafionym pomysłem. Dla tego całość podpisu ocenię na 8,5/10
    Relacje: Moje relacje jako gracza są bardzo pozytywne. Inteligentna, ambitna i dobrze zorganizowana osoba z bogatą wyobraźnia. Loki jest jeną z osób które na prawdę jest miło spotkać na forum i poznać lepiej. Jestem tu od niedawna i mam nadzieję, że nasza znajomość jeszcze się rozwinie ale na dzień dzisiejszy, relacje oceniam na maxika. 10/10
    Posty: Odpowiednia długość z wymaganą treścią opisane w barwny i dobrze zorganizowany sposób. Każdy post czy to krótka informacja czy fabularny czyta się z przyjemnością. I z tego powodu i tu daje max. 10/10

Średnia: 9,5
    Chelse

Gość

Wysłany: 30 Styczeń 2012, 18:13   

Nick: W sumie nawet ciekawy chociaż brzmi twardo. Jednak można go ciekawie skróć do Zazuś to czemu by nie, nawet mogłabym się przekonać. Daję więc 8
    Avatar: No cóż sam art zły nie jest aczkolwiek szału nie ma. Jak już wcześniej jak dla mnie ta obróbka psuje efekt całości. Daję takie 7
    Podpis: Mroocznie ale w sumie ubogo, tekst fajny ale mimo wszystko dam tylko 5
    Relacje: Chwilowo brak takowych ale może będą ^ ^
    Posty: Są w porządku, nie mam się do czego przyczepić aczkolwiek czegoś mi jednak brakuje. Moja ocena to 8,5
    Azazel
    [Usunięty]

Wysłany: 30 Styczeń 2012, 19:13   

Nick: Hmmm ogólnie nawet fajny choć troszkę za bardzo mi się kojarzy z drużyną pałkarską co w moim odczuciu nieco psuje efekt. No ale idąc za Twoim pomysłem jakby i tu zastosować jakieś zdrobnienie myślę że byłoby całkiem miło. 9/10
    Avatar: Bardzo mi się podoba, jedyny minus to mały napis. Myślę, że mógłby być inny ale tak czy inaczej efektu nie psuje i tu pełne 10/10
    Podpis: Rysuneczek fajny choć mógłby być wyśrodkowany. Pozbyłbym się też czerwonego obrysu. Napis całkiem całkiem, choć troszkę mi to formatowanie tak niezbyt leży. 6,5/10
    Relacje: Tak jak wspomniałaś. Tyle że ja jestem pewien że będą ;)
    Posty: Całkiem ciekawe. Wiać, że nie piszesz na tak zwane "odwal się" a jeżeli tak to świetnie Ci to wychodzi. Wszystko bardzo schludne, fajnie się czyta dla tego tu daję 9,5/10

Średnia to 8,75 ale myślę, że jak dojdzie ocena relacji to będzie znacznie wyżej ^^

//Dodam od siebie mały komentarzyk tego co było wyżej. Zdrobnienie całkiem ciekawe mam nadzieje, że kiedyś je usłyszę. Nad postami postaram się bardziej ale nie rozumiem tej oceny podpisu :c Żeby tak mi krytykować sentencje z Bushido i jeszcze twierdzić, że ubogo D;
    Jun
    [Usunięty]

Wysłany: 31 Styczeń 2012, 02:58   

Nick: Chcę zobaczyć kogoś, kto się nazwie Pazuzu. Wada? Mnie się osobiście przejadł motyw biblijny w tak czystej formie. Zaleta? Jak widzę, ty ów rozumiesz. 7/10 więc.
    Avatar: 4. Raz, obrazek sam w sobie nie zachwyca, a jego kadrowanie jest po prostu średnie. Dwa, podpis... już lepiej by było, gdyby go nie było. Tragicznie nie jest, po prostu źle.
    Podpis: Gość kojarzy mi się ze średniowieczną wariacją na temat Taskmastera... zbyt ładne toto nie jest, kadrowanie też sprawia, że widać wszystko i nic. Cytat jest... hm. Ogółem 3.
    Relacje: brak
    Posty: Tu ogólnie plusik, a to chyba jedno z najważniejszych kryteriów. Wprawdzie nie powiem, że mnie zachwycają - tu i ówdzie zapomnisz przecinka, zdarzają się też błędy ortograficzne (miejscami rażące) ale to częste zjawisko nie jest, a co jest dość ważne z mojej perspektywy, styl jest dość przyjemny dla czytelnika abym nie miała większych problemów z przebrnięciem. Ogółem 7, ale na skraju 7,5 - czasem polecam po prostu przeczytać jeszcze raz przed wysłaniem, wtedy byłoby mocne 8.

Pożeracz Dusz

Godność: Amadeusz Odinson
    Rasa: Marionetkarz
    Wzrost / waga: 190 cm /
    Aktualny ubiór: Czarny garnitur. Biała koszula. Krawat w odcieniu ciemnej zieleni. Spinki do mankietów ze szmaragdami.
    Znaki szczególne: lewe ślepie jest soczyście szmaragdowe, a drugie, czerwone, z dziwnymi symbolami na tęczówce, większość czasu zasłonięte opatrunkiem bądź opaską. Tatuaż runiczny na całych plecach.
    Pan / Sługa: - / Adrien
    Pod ręką: butelka wody mineralnej
    SPECJALNE: Najlepszy Pisarz 2011, Upiorny Książę (Halloween 2011)
    Wysłany: 31 Styczeń 2012, 09:51   

Nick: Jun... W przeciwieństwie do Jou, nie mam problemu z odczytaniem go i to działa na plus. Jest taki sobie, krótki i przyjemny. Też kojarzy mi się z jakimś K, albo JPOPowym wokalistą. Wydaje mi się, że nie ma sensu go skracać z nicku trzyliterowego na dwu... Jun, Ju... Nie, to głupie. Ogólnie, jest po prostu ok. 7
    Avatar: Et tu Brute contra me? Dlaczego? Why? Doshite? Warum? Przede wszystkim, to znając Twój gust spodziewałam się czegoś lepszego. Co więcej pozostałe avatary były dużo, naprawdę dużo... Ciekawsze i bardziej profesjonalnie wykonane. Tutaj postać wygląda po prostu szpetnie, co tu dużo mówić. Jakieś czerwone iskry w oczach, jakiś dziwny grymas wykrzywiający usta, wydaje mi się też, że proporcje są trochę rozjechane, albo perspektywa... W każdym razie coś tu jest poważnie nie tak, ale już abstrahując od arta, który mnie nie zachwyca, to obróbka też woła o pomstę do nieba. Po pierwsze, białe tło przy szarej postaci naprawdę źle się prezentuje. Po drugie, czcionka głównego napisu jest niefajna, może nie to zaraz, że brzydka, ale jakoś no... Nie pasuje mi. Sama treść napisu ciekawa co idzie na plus. Ogólnie daję 3+
    Podpis: Plus za prostotę, lubię krótkie i zwięzłe podpisy bez oczobitnych kolorów (co chyba widać, mam nadzieję, a jak nie to znaczy, że zawiodłam się na sobie). Jednak pomiędzy oczobitnym a całkowicie nieczytelnym i niewidocznym też jest spora przepaść. Tego napisu naprawdę nie da się rozczytać, a przynajmniej ja mam z tym problem. Jest za ciemny! Zmieniłabym kolor czcionki na jaśniejszy chyba, że to taki napis dla wtajemniczonych, ale skoro tak to po co w ogóle go tam umieszczać? 4
    Relacje: Nie ma jeszcze, ale może warto nad tym popracować.
    Posty: Tu mogę wystawić z czystym sumieniem najwyższą ocenę. Są dobrej jakości, obszerne, sensowne... Nic dodać, nic ująć 10

Jou
    [Usunięty]

Wysłany: 31 Styczeń 2012, 17:39   

Nick: Bóg Kłamstwa. Czytałam "Kłamcę" Jakuba Ćwieka i z czystym serduchem daję 10 bo miło mi się kojarzy i brzmi mitycznie~
    Avatar: Już oceniałam, za Royem niezbyt przepadam, jednak sama obróbka i ar w porządku 8~
    Podpis: Moim zdaniem w porządku dam takie mocne 7,5
    Relacje: Zależy jak na to patrzeć i jakimi kontami Ale generalnie z Lokim raczej żadnych z Viperem troszkę inaczej jak wiadomo ;) ~
    Posty: Nie mogę dać nic innego jak 10 Nawet pisać dlaczego nie muszę bo to oczywiste~

Mieszkaniec Krainy Luster

Godność: Cyrille Ephraim Maurice Belieur
    Rasa: Pisarz baśni.
    Lubi: Books and books and, oh yeah, books.
    Nie lubi: Kleksów.
    Wzrost / waga: Względny, jednak najczęściej oscyluje pomiędzy 130-90 cm. / Ortorektyk. W granicach 60 kg.
    Aktualny ubiór: Szafirowy garnitur, ciasno przylegający do sylwetki, wymięta koszula oraz para lakierowanych butów z noskami wykrzywionymi w lekki szpic.
    Znaki szczególne: Chodzący paragraf. Może być coś bardziej szczególnego?
    Pod ręką: Pióro, kilka sztuk karbowanego papieru i inne kreślarskie gadżety.
    Broń: Piekielnie ostra stalówka zniszczenia
    Wysłany: 1 Luty 2012, 16:22   

Nick: Krótki, może nawet zbyt oszczędny w moim mniemaniu. Do tego sam jego wydźwięk niezbyt przypadł mi do gustu. Nadal staram się do niego przekonać, so... pięć.
    Avatar: Łagodna kreska i neutralne kolory sprawiają, że niestety po chwilowej obserwacji staje się zwyczajnie pospolity. Za to tym co niewątpliwie procentuje, jest przyjemny dla oka napis, a konkretniej czcionka, bo w treść zagłębiać się nadto nie będę. Jeden z lepszych Twoich, personalnie uważam. Daję osiem.
    Podpis: Nie przepadam za odcieniową "falą", kiedy cytat jest obszerniejszy. Dochodzi do tego japońszczyzna, niebieska obsesja i obrazek, który wywołuje u mnie mieszane uczucia. Pięć.
    Relacje: Na razie takowych brak.
    Posty: Całkiem logiczne i spójne, nie mam się do czego zasadniczo w nich przyczepić, choć zdarzają się w nich dość często powtórzenia. Oceniam na sześć.
      Co?! Kolorowych szyb nie masz? Okien
      różowych? Okien niebieskich? Okien czerwonych?
      Rajsko-baśniowych okien? Jakże śmiesz,
      bezwstydny łobuzie, wałęsać się w dzielnicy
      biedoty i nie mieć przy sobie nawet takiego szkła
      okiennego, przez które można by ujrzeć życie
      w pięknych barwach?!
      - Ch. Baudelaire
    Scotty

Gość

Wysłany: 1 Luty 2012, 17:00   

Nick: Biorąc pod uwagę iż brzmi klimatycznie. Przepadam wręcz za nickami co maja nieco "staroświecki" wydźwięk. Do tego można zdrobnić na przeróżne sposoby. Jeden z moich ulubionych to "Cyruś". Dam więc 9,5 bo jednak dosyć często spotykany, przynajmniej jak dla mnie.
    Avatar: Lubię podobną kolorystykę, sam obrazek może zbytnio do mnie przemawia, ale sama kreska jest w porządku. Obróbka także niczego sobie dam 7,5
    Podpis: No cóż lubię prostotę. Fajnie by jednak dodać jakąś sygnę, niekoniecznie dużą, ale coś co by urozmaiciło i byłoby git. 8
    Realcje: Chwilowo brak, ale może kiedyś.
    Posty: Mnie się podobają.Miło się czyta, ciekawie ujęte. Zasób słownictwa bardzo szeroki. Logiczne i ładnie ujęte stylistycznie. Widać, że masz "unikalny" styl co się chwali. Nie mam się absolutnie do czego przyczepić, wędruje więc zasłużone 10
    Vondur
    [Usunięty]

Wysłany: 1 Luty 2012, 17:34   

Nick: Scotty, Scotty, Scotty... Oprócz Szkota nic nie przychodzi mi do głowy, jak go sobie powtarzam. Nie wiem, jak bardzo pasuje do postaci, ale dobrze wygląda to w żółtym kolorze. Nie gra też źle z rasą, a jest dość oryginalny. Ale nie ziębi mnie, ni grzeje, więc tylko 8.
    Avatar: Cóż, art jest nawet spoko, pomijając to, że oczy tego gościa wydają mi się jakieś krzywe. o.o Istnieje jednak mały szczegół, a mianowicie to, że ten wygląd Frankensteina bardziej pasuje mi do Cienia lub bardzo krwiożerczej istoty, niż do Kapelusznika, nawet Nożycorękiego. To wszystko potwierdza tylko napis, który jest fajny, aczkolwiek czcionka dużego wydaje mi się dziwna. No i psuje ten mały napisek w rogu oznaczający twórcę. Ogólnie nie dam ci wiecej, niż 7.
    Podpis: Ach, ten motylek bardzo mi się podoba! Lubię też opisy ubioru w podpisie. Ogólnie mi się podoba, więc 10.
    Relacje: Brak, choć można to kiedyś zmienić.
    Posty: Z czystym sercem daję 10, choć za każdym razem jak widzę taki post, ogarnia mnie przerażenie i mam ochotę rzucić forum z powodu mojego braku umiejętności pisania długich, o.

Obsydianowy Twórca

Godność: Cariati de Montefiere.
    Rasa: Marionetkarz.. lub Marionetkarka..
    Lubi: Lalki, książki, truskawki, kwiaty, koty, krew i troszkę alkohol.
    Nie lubi: Świtała dziennego. ( tak sobie ubzdurała )
    Wzrost / waga: Metr pięćdziesiąt, może więcej, może mniej. / Trzydzieści jeden kilo.
    Aktualny ubiór: Sukienka, czarna, w kształcie litery |A|, dekolt w kształcie serduszka. Czarny, jedwabny szal, który zasłania jej ramiona. Do tego białe podkolanówki w czarne kółka, oraz zwykłe lakierowane obcasiki. Na ręce ma pierścionek z szkarłatnym diamentem.
    Znaki szczególne: Oczy zmieniające odcień, szkarłatny kryształ, w kształcie deltoidu, wtopiony w prawą rękę.
    Pod ręką: Pluszowy, fioletowy kotek - Miriam. Komplet igieł.
    Broń: Możnaby stwierdzić, że igły.
    Wysłany: 1 Luty 2012, 19:56   

Nick: Nie jest zły, nawet coś mi się w nim podoba. Na pewno pasuje do tej postaci, a to wielki plus. Lubię jak coś zaczyna się na literę v, choć coś w nim jest nie ten tego. Dziewięć
    Avatar: Buu! Nie, nie i nie! Wolałam poprzedni, o wiele bardziej pasował do tej postaci+ był bardzo ładny. Ten kojarzy mi się z młodocianą prostytutką. Jeszcze te jej niebieskie rzęsy, nie pasuje. Obróbka, ładna. Więc oceniam tylko ją. Pięć
    Podpis: A nawet nic do niego nie mam, choć opis wyglądu mi tu nie pasuje. Siedem i jedna trzecia
    Relacje: Tak owych, nie ma.
    Posty: Szczerze? Pół na pół. Czytając Twoje niektóre posty, zdawały się ciekawe lub nudne. Nie umiem dużo ocenić, ponieważ nie miałam też przyjemności z Tobą pisać. Siedem i pół
    Andre
    [Usunięty]

Wysłany: 1 Luty 2012, 20:13   

Nick: Cóż przyznam, że takiego jeszcze nie spotkałam. Brzmi dosyć klimatycznie ale mimo wszystko jakoś..twardo. Troszkę długi. Mimo wszystko mi się podoba dam 8
    Avatar: Nawet, nawet mi się podoba biorąc pod uwagę fakt iż nie przepadam za słodkimi dziewczynkami. Tutaj także am 8
    Podpis: Cóż niestety brak więc nie ocenię~
    Relacje: Tak samo jak wyżej, brak~
    Posty: No cóż, po poczytaniu mam lekko mieszane uczucia. Są jednak przyzwoite jak i pod względem treści jak i długości. Nie dam jednak pełnej oceny. Tutaj wędruje także 8 ale takie niezbyt mocne~

Vondur
    [Usunięty]

Wysłany: 1 Luty 2012, 20:14   

Savanka.
    Nick: Jak już wiele razy mówiłam, kojarzy mi się z lekcją w podstawówce zatytułowaną 'Sawanna i step'. Ostatnio też z bitwą Napoleona. Ogólnie nie wiem, czemu wybrałaś taki nick, ale jest niespotykany i mi się podoba. Nie wyobrażam sobie też tej postaci z innym, ale coś mi w nim nie pasuje, choć nie wiem co, o. 9
    Avatar: Twoje avatary zawsze mi się podobały, no może z jednym wyjątkiem. Na szczęście jego już nie ma, a ten jest po prostu boski! *.* 10
    Podpis: Kojarzę, że kiedyś istniał, ale teraz nic takiego nie widzę.
    Relacje: Jak już zauważyłaś - brak.
    Posty: Są ładnie, zróżnicowane w długości i treści. No, dam ci 9, ciesz się. : D

A teraz do Andre, bo mnie wyprzedziła, kurczę.
    Nick: No cóż, imię Andrzej jakoś mnie nie kręci. Ale nick brzmi mi jakoś po francusku, a uwielbiam ten język, więc masz 9.
    Podpis: Cóż, masz trochę inny styl, niż ja, co nie znaczy, że mi się nie podoba. Co prawda można by darować sobie trochę galerii Pedra, ale to tam. 9
    Relacje: No, niestety brak. Ale można to naprawić w przyszłości.
    Posty: Są długie, więc należysz do grupy, która sprawia, że się załamuję. Ale się podobają, w miarę. 9
    Scotty

Gość

Wysłany: 1 Luty 2012, 20:40   

Nick:Vondur.. Von, Vondi Vondetta.. Hm różnie można go przekształcać. Chwali się, że jest oryginalny i zapada w pamięć. Dam 9 bo jednak nie jest jakiś niesamowity.
    Avatar: No cóż, na arcie trochę napaćkane. Rzęsy są troch dziwne. Avatar wydaje się być lekko przesłodzony. Gust mam jaki mam tutaj dam 8
    Podpis:Prostota, to lubię, dam 9 Bo jednak obróbka sygny troszkę kuleje..
    Relacje: Możliwe, że w przyszłości będą. Się zobaczy ;)
    Posty: Ładne i składne. Czytelne i nie nudzą. Długość jak i styl także dobry. Generalnie nie mam się do czego przyczepić Tutaj dam 9

Diamentowa Tancerka

Godność: Poranek de Warens.
    Rasa: Szklani Ludzie.
    Lubi: Białe róże, spokój, herbatkę i pingwinki.
    Nie lubi: Wmawia sobie że nie znosi ludzi. Nie wiadomo czy to prawda.
    Wzrost / waga: 171 cm || 51 kg
    Aktualny ubiór: Duży (sięgający połowy ud), bordowy sweter na guziki, czarny tank top bez nadruku, czarne rurki, do tego glany (piętnastki). Włosy spięte w kucyka.
    Znaki szczególne: Niebieska natura.
    Pan / Sługa: Maskotka panicza Oleandra.
    Pod ręką: Biała wstążka, leki na uspokojenie, jakieś pieniądze.
    Bestia: Rajski Ptak - Blau ( )
    Wysłany: 7 Luty 2012, 17:25   

Nick: Bardzo go lubię, powód? Kojarzy mi się z durnym, ale śmiesznym filmem. Do tego Scotty był głównym bohaterem. Dziesięć.
    Avatar: Nie jest zły, ale obróbka trochę mnie odpycha, art mi się podoba. Mogę dać sześć i pół.
    Podpis: Bardzo mi się podoba Twoja sygnatura, jest śliczna, choć ten ubiór mnie zniechęca więc dostaniesz osiem.
    Relacje: Ni ma~
    Posty: Raz przeczytałam Twój post i zaimponował mi. Dyszka.
    [Usunięty]

Wysłany: 9 Luty 2012, 14:51   

Nick: Hm oryginalnie nie powiem. Nigdy nie widziałam takiego nicka. Za co duży plus. Brzmi także niczego sobie. Tak, sympatycznie po prostu a więc daje 10
    Avatar: No cóż podoba mi się, aczkolwiek nie lubię przesłodzonych postaci. Daję 9
    Podpis: Hm skromny tutaj dam 5
    Relacje: Ni ma~
    Posty: No cóż, na tym koncie wydają się być ciekawsze. Nie mam większych zastrzeżeń, tutaj dam 9
    Po drugiej stronie krzywego zwierciadła... Strona Główna
    Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi